Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

I muži zákona darovali krev

KRAJ a BRNO: Speciální pořádková jednotka daruje okolo pětašedesáti litrů krve 

              Od pondělí 23. listopadu do úterý 24. listopadu 2009 se na odběrových lehátkách transfuzní stanice v Brně vystřídá okolo 130 policistů Speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Brno.

Strážci zákona se dobrovolně rozhodli darovat tekutinu nejdražší – krev.

Impulzem k jednání s transfuzní stanicí Fakultní nemocnice v Brně byla pro majora Mgr. Petra Hnízdila relace v rozhlase s výzvou k dárcovství krve. Na svém pracovišti se vedoucí Speciální pořádkové jednotky podělil o svůj nápad s mužstvem, kde jsou většinou mladí krátce sloužící policisté. Všichni se k nápadu spontánně připojili.

Proč právě policisté jsou vhodnými dárci krve? Každý policista, který nastoupí do služebního poměru, projde velmi náročnými lékařskými prohlídkami, je zde záruka zdravého dárce.

Akce je startem další speciální spolupráce policistů se zdravotníky.

Denně se policisté se záchranáři setkávají společně u různých případů dopravních nehod, různých zranění, havárií, rvaček a napadení. Speciální pořádková jednotka Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje je unikátním útvarem, který má denně ve službě okolo stovky mladých mužů. V případě mimořádné situace, kdyby transfuzní stanice potřebovala nárazově větší množství krve např. při hromadných haváriích nebo v případě nedostatku konkrétní krevní skupiny, lze tak využít potenciál mladých policejních dárců.


 Zpracovala: mjr. PhDr. Soňa Svobodová, por. Mgr. Pavel Šváb

 

Obrazový záznam: ViewFile.aspx?docid=21349977


 

Odkazy do noveho okna

po odběru

po odběru 

Detailní náhled

spj_muži

spj_muži 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem