Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

I letos Ostravou proběhla "Zebra"

I v letošním roce uspořádali policisté z Preventivně informační skupiny a Odboru dopravního inspektorátu preventivní projekt „Zebra se za Tebe nerozhlédne“. 

Letošní ročník této tradiční akce proběhl na území města Ostravy v pondělí a úterý 27. a 28. dubna. V pondělí policisté obsadili přechody pro chodce na ulici Paskovské v Ostravě Hrabové, konkrétně před základní školou a na křižovatce s ulicí Jastřabského. Úterý bylo vyhrazeno dvěma přechodům v Ostravě Porubě. Jeden na ulici Martinovské u Dílen dopravního podniku a druhý na ulici 17. listopadu na křižovatce s ulicí Pustkoveckou.


V době mezi sedmou a osmou hodinou ranní, tedy v době zvýšeného pohybu dětí v ulicích a zejména na přechodech pro chodce, byly školákům vysvětlovány zásady bezpečného přecházení vozovky. Policisté se také snažili vyvracet mýtus o absolutní přednosti chodců na přechodech a celkově se mladí chodci dověděli, jak se bezpečně pohybovat v dnešním hustém silničním provozu. Všechny děti též obdržely informační letáčky s touto problematikou a také malé drobnosti, které poskytla Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra.


Policisté za oba dny oslovili na 250 dětí a museli uznat, že naprostá většina z nich má tuto problematiku „v malíčku“, což je velice příjemné zjištění nejen pro policisty, ale hlavně rodiče dětí. I přes toto potěšující zjištění však budou ostravští policisté v podobných preventivních aktivitách stejně kvalitně pokračovat i nadále.

Fotogalerie zde:

 

vytisknout  e-mailem