Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Osobák na střeše, kamion v příkopu

RYCHNOVSKO - Sníh komplikoval dopravu 

Husté čtvrteční sněžení zkomplikovalo život řidičům i na silnicích Rychnovska. Dopravní nehody, které policejní hlídky Skupiny dopravních nehod šetřily, se naštěstí oběšly kromě jednoho případu bez zranění účastníků silničního provozu. Ve většině případů řidiči nerespektovali povětrnostní podmínky a zapomněli sundat nohu z plynu. Tentokrát jsou důsledkem nehod pouze výrazné hmotné škody.
Hned ve čtvrtečních ranních hodinách, těsně před pátou hodinou, vyjížděla hlídka k první nahlášené havárii. Majitele domu, stojícího u komunikace mezi obcemi Týniště nad Orlicí a Lípa nad Orlicí, čekalo nemilé překvapení - rozbité oplocení. Doposud neustanovený řidič nezvládl zatáčku a na zasněžené vozovce pokračoval rovně směrem na obydlí. Jízdu ukončil až nárazem do plotu. Aniž by nehodu oznámil, vycouval a z místa nehody ujel. Majiteli způsobil škodu 15.000 korun.
Krátce po poledni byla dopravním policistům nahlášena druhá havárie. Řidič vozu zn. Ford Galaxy, projíždějící mezi obcemi Kvasiny a Skuhrov nad Bělou, zřejmě nepřizpůsobil jízdu povětrnostním podmínkám, dostal smyk a i on se po přejetí do protisměru zastavil až o oplocení rodinného domu. U jednačtyřicetiletého muže nebyl alkohol dechovou zkouškou prokázán. Škoda této havárie byla odhadnuta na 40.000 korun.
Ke třetí dopravní nehodě vyjížděli policisté již za tmy, ve 22:30. Řidič vozu zn. Hyundai Getz na přímém úseku vozovky mezi obcemi Solnice a Častolovice pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky. S autem najel na zmrzlé kusy sněhu, dostal smyk, letěl vpravo mimo silnici, kde  vyvrátil značku a převrátil se na střechu. Při této havárii naštěstí nedošlo k žádnému zranění, alkohol u sedmatřicetiletého řidiče nebyl prokázán. Škoda se vyšplhala na 120.000 korun.
Sněhové podmínky zaskočily řidiče i v noci ze čtvrtka na pátek.
V 03:00  vyjížděli dopravní policisté k převrácenému kamionu na kruhovém objezdu v Česticích. Sedmačtyřicetiletý řidič nákladní soupravy zn. Volvo s přívesem s největší pravděpodobnostní nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a na namrzlém povrchu dostal smyk. Souprava poškodila dopravní značku a překlopila se do příkopu. Kamion částečně zasahoval do frekventované vozovky č. I /11. Jeho odstranění a uklizení vysypaného nákladu i komunikace trvalo až do dnešního poledne. Pořádková policie zde kyvadlově řídila dopravu a zajišťovala bezpečnost projíždějících automobilů při šetření nehody i během následném odklízení soupravy i nákladu. Dechová zkouška provedená u řidiče byla negativní, předběžná škoda této havárie je odhadnuta na 171.000 korun.
Jediná dopravní nehoda s lehkým zraněním byla nahlášena v pátek v 05:55. Řidič vozu zn. Citroen Berlingo, projíždějící obcí Semechnice, zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky. Na namrzlém povrchu dostal smyk a řítil se na autobus zn. Iveco s pěti cestujícími. Došlo ke střetu, při kterém jedna z cestujících osob utrpěla lehké zranění, se kterým byla převezena do rychnovské nemocnice. U osmadvacetiletého řidiče osobního vozu se alkohol neprokázal. Škoda je vyčíslena na 180.000 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
20. ledna 2012 v 12:45

Odkazy do noveho okna

DN Čestice

DN Čestice 

Detailní náhled

DN Čestice

DN Čestice 

Detailní náhled

DN Semechnice

DN Semechnice 

Detailní náhled

DN Skuhrov n.B.

DN Skuhrov n.B. 

Detailní náhled

DN Týniště n.O.

DN Týniště n.O. 

Detailní náhled

Rychnovsko

19.1.Solnice-Častolovice 

Detailní náhled

Rychnovsko

19.1. Čestice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem