Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Hulínská vražda objasněna

ZLÍNSKÝ KRAJ: Kriminalisté obvinili zloděje. 

Poslední vražda, která zůstávala jako jediná neobjasněná z loňského roku, je objasněna. Tým kriminalistů služby kriminální policie a vyšetřování zlínského krajského ředitelství má za to, že viníkem je šestatřicetiletý muž z Kroměříže. Alespoň k němu vedou všechny zajištěné stopy.
Vražda se stala koncem listopadu 2012 v rodinném domě na ulici Sušilova v Hulíně. Sousedům bylo divné, že už podezřele dlouho neviděli vycházet sedmašedesátiletou paní Ernu K, přestože se u ní ve dne v noci svítí. Proto se obrátili na policii. Policisté ženu našli mrtvou. Zpočátku to vypadalo, že žena zemřela přirozenou smrtí. Soudní pitva ale prokázala opak. Někdo ji brutálně zmlátil a dusil.
Paní Erna bydlela ve svém domě sama a nic nenasvědčovalo tomu, že by u hrůzného činu byli svědkové. Proto se kriminalisté i ve spolupráci se sdělovacími prostředky snažili sestavit časový snímek pohybu této ženy v době od 21. do 29. listopadu 2012, tedy v době předcházející vraždě. Žena holdovala alkoholu, ale příliš nenavštěvovala žádné podniky, spíše sama popíjela doma. O to komplikovanější bylo dopátraní vraha.
Z uvedeného zločinu jsme obvinili šestatřicetiletého muže. Momentálně je ve vazbě za předcházející majetkovou činnost. Právě tento člověk má na svědomí řadu krádeží a vloupání do rodinných domů a chat. Takhle si živobytí obstarával na Kroměřížsku i Vsetínsku. V listopadu ho při vloupání nachytal jeden člověk v Hulíně. Muž přiznává, že v Hulíně kradl, nicméně k vraždě se nedoznává. Podle nás byl scénář takový: zloděj se vloupal do domu paní Erny, která ho nachytala a pravděpodobně se mu snažila zabránit, aby jí vzal její poslední majetek. Proto ji napadl, mlátil a dusil. Žena pak závažným zraněním podlehla.
Pachateli hrozí trest odnětí svobody na deset až osmnáct let. V loni se ve Zlínském kraji stalo celkem sedm vražd a devět pokusů. Všechny jsou objasněny.
 
12. února 2013, mjr. Ing. Jana Macalíková

vytisknout  e-mailem