Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hudební svátek patřil mezi ty klidnější

TRUTNOVSKO-Policejní ohlédnutí za Open Air Music Festivalem 2012 

Ze strany Policie České republiky v Trutnově bylo v souvislosti s konáním pětadvacátého ročníku hudebního festivalu provedeno opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku, do kterého byli nasazeni policisté služby pořádkové policie jednotlivých obvodních oddělení Územního odboru Trutnov společně policisty Služby kriminální policie a vyšetřování Trutnov. Na bezpečnost a plynulost silničního provozu po celou dobu konání festivalu dohlíželi policisté Dopravního inspektorátu Trutnov. Denně tak na klid, pořádek a bezpečnost našich spoluobčanů dohlíželo několik desítek policistů a další policisté byli připraveni v zálohách k okamžitému nástupu do služby.
V přímé souvislosti s konáním festivalu nedošlo k žádnému závažnému narušení veřejného pořádku. Trutnovští policisté zadokumentovali celkem 2 přečiny a několik desítek přestupků na úseku proti majetku a občanskému soužití, které měly přímou souvislost s konáním hudebního svátku. Jednalo se tedy o jízdu pod vlivem alkoholu, krádeže volně odložených věcí, krádeže cenností, mobilních telefonů, finanční hotovosti či osobních dokladů a drobné neshody mezi hudebními fanoušky. Dva z výtečníků eskortovali v noci ze čtvrtku na pátek po lékařském ošetření muži zákona na protialkoholní záchytnou stanici v Hradci Králové. 
V blokovém řízení bylo řešeno během festivalu v katastru města Trutnova celkem 77 přestupků.  Jednalo se především o protiprávní jednání, kterého se dopouštěli řidiči motorových vozidel. Policejní hlídky uložily nezodpovědným účastníkům silničního provozu blokové pokuty v celkové částce převyšující 30 tisíc korun. Jednomu nezodpovědnému zahraničnímu řidiči byla za požití alkoholického nápoje před nebo během jízdy uložena kauce v částce 11 tisíc korun. Dále bylo provedeno celkem 543 kontrol osob a 96 vozidel. Policisté nezjistili žádnou osobu či dopravní prostředek, který by procházel registrem celostátně hledaných vozidel či osob.
Po ukončení hlavního opatření je nadále dějiště konání festivalu zajištěno přímým výkonem služby z řad trutnovských policistů, a to do úplného odjezdu všech účastníků.
Z pohledu Policie České republiky v Trutnově patřil letošní ročník Open Air Music Festivalu mezi ty klidnější. Všem policistům, kteří se na zajištění klidu a veřejného pořádku v souvislosti s konáním hudebního svátku v průběhu posledních pěti dnů podíleli, patří velké poděkování.
nprap. Bc. Udo Ertner
21. 8. 2012
 

vytisknout  e-mailem