Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Hudební nástroje...

MŘ Ostrava 

24. září 2018

Jak jsme informovali v minulém týdnu, došlo v Moravské Ostravě ke krádeži hudebních nástrojů (původní TZ ze dne 20. 9. 2018 níže kurzívou).
Ostravští kriminalisté shromáždili ve velmi krátké době informace směřující k 40letému podezřelému muži z Ostravy. Podezřelého muže kriminalisté zadrželi, zahájili jeho trestní stíhání pro přečiny krádež, neoprávněné užívání cizí věci i maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Pachateli skutku hrozí trest odnětí svobody až na pět let.
Muž byl přitom opakovaně odsouzen, naposledy trest odnětí svobody vykonal v závěru roku 2017. I letos však proti němu bylo vedeno trestní stíhání, věc je aktuálně v gesci soudu (mimo jiné se měl rovněž v měsíci únoru 2018 dopustit krádeže hudebních nástrojů, které měl rovněž odcizit ze zaparkovaného vozu v Ostravě). Policejní komisař učinil podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, soud muže do vazby vzal.
Aktuálně je tedy vedeno vyšetřování okolností krádeže hudebních nástrojů i neoprávněného užívání cizí věci. Automobil měl muž řídit i přesto, že mu soud uložil zákaz činnosti, spočívající v zákazu řízení motorových vozidel, do roku 2020. Předmětný automobil i převážnou část odcizených věcí, ostravští kriminalisté zajistili.
Muž je dále podezřelý i z krádeže věcí ze zaparkovaného vozu v Ostravě-Zábřehu. Ke skutku došlo 14. 9. 2018. Podezřelý měl poškozenému (rovněž cizinci) odcizit kufr a další věci. Škoda na majetku byla v tomto případě vyčíslena ve výši, jež přesáhla 75 000 korun (dosud neobjektivizováno znalcem). Muž se k protiprávnímu jednání následně doznal.

„Hudební nástroje…“

Ostravští policisté prověřují okolnosti skutku, ke kterému došlo v blíže nespecifikované době od 21.30 hodin dne 17. 9. 2018 do 10.00 hodin dne 18. 9. 2018 v Moravské Ostravě. Zatím nezjištěný pachatel se zmocnil v místě zaparkovaného vozu zn. Mercedes-Benz a odcizil další majetek poškozených, umístěný v automobilu. Konkrétněji se jednalo o hudební nástroje (např. kytary), mikrofon, mixážní pult, ale také ošacení či notebook. Celková škoda na majetku byla předběžně specifikována v částce, jež přesáhla 600 000 korun (dosud neobjektivizováno znalcem). K objasnění okolností události zahájili policisté úkony trestního řízení pro trestný čin krádež a neoprávněné užívání cizí věci.

mjr. Mgr. Gabriela Pokorná
vrchní komisař      

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem