Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Hrozí mu až osmileté vězení

KARLOVARSKO – Třiatřicetiletý muž měl řádit po celém Karlovarsku. 

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiatřicetiletého muže z Karlovarska, kterého obvinili z přečinů výtržnictví, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Kromě toho byl obviněn také ze spáchání zločinu těžkého ublížení na zdraví.

V polovině července minulého roku se měl obviněný domluvit s dvaačtyřicetiletou ženou z Karlových Varů, od které chtěl koupit osobní automobil značky Ford. Ta mu předala dokumentaci k vozidlu s tím, že v jiný den dojde k předání peněz a přepisu provozovatele. K tomu ale už nikdy nedošlo, protože třiatřicetiletý muž měl poté přestat komunikovat a navíc později vyšlo najevo, že osobní automobil prodal. Finanční prostředky z prodeje vozidla si měl obviněný nechat pro svoji potřebu.

V Toužimi měl o měsíc později na ulici fyzicky napadnout šestačtyřicetiletého muže, kterého měl několikrát udeřit pěstí do obličeje a způsobil mu zranění, která si později vyžádala ošetření v nemocnici, kde byl následně hospitalizován. Poté mu byla vystavena několikatýdenní pracovní neschopnost.

Na začátku října minulého roku měl osobním automobilem značky Seat odvézt k obchodnímu domu v Karlových Varech dvojici mužů. To měl učinit i přesto, že má Okresním soudem v Karlových Varech vysloven až do roku 2023 zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Na dvojici mužů měl dle domluvy obviněný počkat ve vozidle na parkovišti, ale poté, co z automobilu odešli, tak měl z místa okamžitě odjet. A to i s osobními věcmi, které si ve vozidle nechali. Věci, mezi kterými nechyběl mobilní telefon, navigace či hodinky, si měl obviněný nechat pro svoji potřebu.

To ale nebylo všechno, protože o několik dní později měl znovu úřadovat. Na Karlovarsku měl nejdříve vniknout do zaparkovaného osobního automobilu, ze kterého měl odcizit autorádio a další zvukovou aparaturu. Poté měl popíjet alkoholické nápoje společně se svým známým a následně mu měl odcizit mobilní telefon a peněženku.

Tímto svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 40 tisíc korun.

Po provedených šetřeních byl muž policisty zadržen a zároveň policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby, který jej akceptoval. Na 33letého muže soudce uvalil vazbu.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na osm let.

prap. Jakub Kopřiva
7. 2. 2019

vytisknout  e-mailem