Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Hrozba zbraní před Lidlem

ORLICKOÚSTECKO – V neděli jsme na sociálních sítích zaznamenali video z parkoviště u vysokomýtského obchodu Lidl, na kterém je zachycena potyčka několika mužů, kdy jeden z nich vyndal z batohu zbraň a namířil na druhého. Zda šlo o maketu, nebo opravdovou „pistoli“, to nebylo zřejmé. Ačkoliv jsme v ten okamžik neznali svědky ani poškozeného, zahájili jsme úkony pro podezření z trestného činu výtržnictví. 

Neznámý muž
Muž, který zbraň vytáhl, se nám sám přihlásil v okamžiku, kdy video zahlédl na sociálních sítích. Prověřování je na počátku, nyní známe totožnost několika účastníků včetně svědka, jenž video natočil, ale k přesnému objasnění okolností, co situaci předcházely, potřebujeme ztotožnit i protistranu, na kterou mířil. Podání vysvětlení podezřelého muže se zbraní proběhlo během dnešního dopoledne. K výslechu přinesl i zbraň, co vzbuzovala dojem, že je opravdová. Jde o airsoftovou pistoli. Dle jeho slov neměl v úmyslu nikoho zastřelit, nýbrž zastrašit.

Pokud víte o koho se jedná nebo jste incident přímo viděli a znáte i skupinu lidí, kteří muže na fotografii z videozáznamu doprovázeli, volejte vysokomýtským policistům přes linku 158, nebo na číslo 974 580 741. Děkujeme.

Snímek je pořízen z videozáznamu, který byl na sociálních sítích autorem videa zveřejněn.

por. Mgr. Eva Maturová
tisková mluvčí
7. července 2021

vytisknout  e-mailem