Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Hromadný kolaps žáků na Sokolovsku

SOKOLOVSKO – Na místo ihned vyjely všechny složky Integrovaného záchranného systému. 

Aktualizace 28. 6. 2021:

Na základě výsledků dosud provedených laboratorních vyšetření krve, moči bylo vyloučeno, že by se u studentů sokolovské střední školy jednalo o intoxikaci a rovněž byla vyloučena přítomnost alkoholu či jiných návykových látek. Lékaři se shodli na hyperventilaci způsobenou stresem. Dle předběžného vyjádření znalce z oboru psychologie mohlo dojít následkem kolapsu jedné nebo dvou dívek ke spuštění sugestivní reakce ostatních osob a je možné, že tak byla vyvolána davová psychóza. Ve vzorcích odebrané vody ze strany Krajské hygienické stanice Karlovarského kraje nebyla zjištěna přítomnost škodlivých látek. Rovněž byl požádán český Hydrometeorologický ústav o posouzení povětrnostních vlivů, kdy nebyla zjištěna žádná anomálie.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aktualizace:
Provedeným měřením a důkladnou prohlídkou školy, můžeme vyloučit, že by se jednalo o únik plynu či jiné škodlivé látky. Dále čekáme na výsledky lékařských vyšetření.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V pátek dne 25. června 2021 před devátou hodinou ranní jsme na linku 158 přijali oznámení o hromadném kolapsu osob v Sokolově. Na místo ihned vyjely všechny složky Integrovaného záchranného systému. Jednalo se zde o kolaps více jak dvaceti žáků střední školy. Dle prvotních informací jsou mimo ohrožení života a nejbližšímu okolí nehrozí žádné riziko.

Velmi intenzivně zjišťujeme příčinu této události a v současné době nemůžeme poskytnout žádné bližší informace.

nprap. Eva Valtová
25. 6. 2021

Odkazy do noveho okna

Foto z místa události

Foto z místa události 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem