Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Hromadná nehoda

V pátek 5. září 2008 v podvečer došlo na silnici v k.ú. obce Přísečná k dopravní nehodě mezi vozidly Renault Trafic, Škoda Felicia, Škoda Fabia, Opel Astra a Peugeot.  

Řidiči všech uvedených vozidel jeli v řadě za sebou, ve směru od obce Přísečná na obec Český Krumlov. V prostoru před křižovatkou, u budovy Obecního úřadu Přísečná, vlivem nedodržení bezpečnostní vzdálenosti narazil 34letý řidič renaultu přední částí svého vozidla do zadní části felicie. To bylo odraženo do zadní části před ním jedoucí fabie a toto vozidlo následně narazilo do zadní části astry. Opel ještě narazil do zadní části blíže nezjištěného peugeotu 309, šedé, nebo hnědé barvy, jehož řidič ale z místa nehody odjel.

Kromě toho, že řidiči nedodrželi bezpečnou vzdálenost, ještě po nehodě všichni svá vozidla odstavili z původního postavení k pravému okraji silnice, aniž by řádně označili původní stav po dopravní nehodě.

Při nehodě došlo k lehkým zraněním řidiče opelu a jeho spolujezdkyně na předním sedadle. Po ošetření v českokrumlovské nemocnici byli oba propuštěni do domácího léčení.

Na místě byly policisty provedeny dechové zkoušky přístrojem Dräger - u všech účastníků s negativním výsledkem.

Na vozidle Renault vznikla škoda ve výši 80.000 Kč, na vozidle Škoda Felicia 30.000 Kč, na vozidle Škoda Fabia ve výši 30.000 Kč a na vozidle Opel Astra byla škoda vyčíslena na 10.000 Kč.

Ohledáním vozidla Renault Trafic bylo navíc zjištěno, že u vozidla je od 05/2008 neplatná TP a následně byla řidiči s tímto vozidlem zakázána další jízda.

Příčina dopravní nehody a míra zavinění jednotlivých účastníků jsou předmětem dalšího šetření.

nprap. Bc. Michaela Pavlíčková (pcrckpis@mvcr.cz)

 

vytisknout  e-mailem