Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Hromadná nehoda uzavřela dálnici na Břeclav

BRNO: Na odstranění následků se bude pracovat několik hodin. 

Aktualizace 25.10.2014

Policisté z dálničního oddělení v Chrlicích pokračují ve vyšetřování příčin dopravní nehody ze včerejšího rána. Podle dosavadních výsledků vyšetřování došlo k první nehodě tak, že kamion vjel v malé rychlosti z odpočívadla do pravého pruhu přímo před projíždějící nákladní vůz. Její řidič už nestihl zareagovat a došlo ke střetu. Na situaci reagovali za ním jedoucí řidiči a za nehodou zabrzdili. Bohužel řidič kamionu už tak pohotový nebyl a na blikající vozy nezareagoval tak rychle, jak situace vyžadovala... I přes veškerou snahu narazil do aut před sebou. Škoda ještě není vyčíslena, ale bude se pohybovat v milionech korun.

V této souvislosti upozorňujeme řidiče, aby sledovali situace kolem sebe a přizpůsobili rychlost jízdy stavu vozovky i aktuálním podmínkám. I tato nehoda se odehrála ještě za snížené viditelnosti a vozovka nebyla suchá.

Aktualizace 12:00

Podle posledních odhadů by dálnice měla být zhruba ve 13:30 otevřena.

Složky integrovaného záchranného systému vyjížděly k nehodě na dálnici ve směru na Břeclav. Na šestém kilometru se srazilo celkem 9 aut, jedna dodávka po havárii shořela. Záchranáři přepravili do nemocnice 6 zraněných. V současné chvíli probíhá ohledání místa dopravní nehody. Policisté umožňují odjezd z místa řidičům, kteří uvázli bezprostředně za nehodou. Motoristům doporučujeme na D2 u Brna vůbec nenajíždět a směrem na Břeclav použít silnici 1/52 na Vídeň (exit 194). Lze využít i silnici 380 na Hodonín. Na dálnici se najíždí na exitu 11 v Blučině. Provoz na objízdných trasách je zatím bez větších problémů, řidiči by na nich měli jet s maximální pozorností a dbát pokynů policistů.  

por. Pavel Šváb, 23.10.2014

vytisknout  e-mailem