Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Hříšníci za volanty

Dva opilí řidiči a jedna žena se zákazem řízení skončili během pondělí v rukou policistů. 

     Kolem deváté dopoledne v Mladé Boleslavi, Ptácké ulici kontrolovala hlídka cizinecké policie vozidlo Honda Prelude s polskou registrační značkou. Jednatřicetiletý cizinec za volantem jevil známky značné opilosti, což potvrdila dechová zkouška s výsledkem 2,75 promile alkoholu, kterou provedla přivolaná hlídka z obvodního oddělení. Policisté řidiče předvedli na policejní služebnu, zadrželi mu řidičský průkaz a sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. 
     V půl páté odpoledne kontrolovala hlídka dopravních policistů na rychlostní silnici z Prahy na Mladou Boleslav poblíž Tuřic osmadvacetiletou řidičku vozidla BMW. Při kontrole vyšlo najevo, že žena za volantem má rozhodnutím mladoboleslavského magistrátu vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, a to od letošního července na jeden rok. Dobrovolně následovala policisty na obvodní oddělení v Benátkách nad Jizerou, kde jí bylo sděleno podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
      Prakticky ve stejnou dobu strážníci městské policie v Mladé Boleslavi, Táborské ulici narazili na  podnapilého devětatřicetiletého řidiče Škody Felicia. Přivolaná hlídka Policie ČR mu při dechové zkoušce naměřila 2,22 promile. Policisté řidiče dopravili na lékařské vyšetření s odběrem krve a sdělili mu podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Všechny případy jsou dále šetřeny ve zkráceném přípravném řízení.

vytisknout  e-mailem