Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hříšníci za volantem

LITOMĚŘICKO – Zákazy mu nevadily; Nebezpečná jízda… 

Ani tři různé výroky o zákazu řízení nezabránily dvaapadesátiletému muži sednout si za volant motorového vozidla. Přestože má Městským úřadem v Roudnici nad Labem a Okresním soudem v Mělníku uloženy celkem tři tresty spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, řídil v pondělí dopoledne zcela bez zábran auto v obci Křešice. Narazil ale na hlídku dopravních policistů a hned putoval na služebnu pro sdělení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za jeho spáchání ho může soudce v krajním případě poslat až na dva roky za mříže.

Nebezpečná jízda

Na sklonku uplynulého týdne v odpoledních hodinách byl v Litoměřicích u nákupního centra v ul. Kamýcká zastaven a kontrolován 41letý řidič, který jevil známky požití alkoholu. Dechová zkouška na alkohol opakovaně vykazovala hodnoty okolo 2,5 promile. Tedy vykonával ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil vlivem návykové látky, činnost, při které mohl ohrozit život nebo zdraví lidí, nebo způsobit značnou škodu na majetku. Řidič s výsledky dechových zkoušek souhlasil, byl mu zadržen řidičský průkaz a další jízda zakázána. Následujícího dne mu bylo sděleno podezření pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě soudem uznané viny hrozí až roční trest odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Obdobným případem se zabývali na sklonku uplynulého týdne také lovosičtí policisté, kteří zastavili a kontrolovali 37letého řidiče posilněného alkoholem. Dotyčný projížděl krátce po poledni centrem Lovosic a výsledkem jeho dechové zkoušky byla hodnota 2,74 a následně 2,54 promile alkoholu v dechu. I tento řidič mohl ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit škodu na majetku. Podezření pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky si převzal. Vyšetřování podezřelého probíhá na svobodě.

Litoměřice, 23. 10. 2019, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem