Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Hřešili řidiči i cyklisté

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Cyklisté nezvládli řízení a havarovali.  

V uplynulém týdnu nejvíce hřešili řidiči a cyklisté. Ti nejen že měli v nepořádku své dopravní prostředky, ale také se posilňovali alkoholem. U vozidla by si měli řidiči více všímat platnosti technické kontroly a opotřebení pneumatik. Někteří jezdí v autě, které je technicky nezpůsobilé i několik měsíců.

Na odbor dopravy se budou muset dostavit tři cyklisté, kteří havarovali a byli zjevně pod vlivem alkoholu. K první nehodě, která se stala v pátek večer 7. srpna, vyjížděli dopravní policisté na stezku pro chodce a pro cyklisty do Kunovic. Osmačtyřicetiletý cyklista tam nezvládl přejezd ze silnice na stezku a havaroval. Při tom si způsobil zranění v obličeji, se kterým byl převezen do Uherskohradišťské nemocnice. Z důvodu jeho zranění nebyl muž schopen provést dechovou zkoušku. Proto ho policisté několikrát vyzvali k odběru krve, který ale pokaždé odmítl.

Další nehoda se stala včera po poledni v Bánově. Devětašedesátiletý muž tam spadl z kola při jízdě po chodníku. Ani u něj nebylo možné provést dechovou zkoušku a to nejen kvůli jeho zranění, ale také kvůli množství vypitého alkoholu. Také on byl převezen do nemocnice, kde souhlasil s odběrem krve.

Dechovou zkoušku a odběr krve odmítl i poslední cyklista, který havaroval včera večer v ulici Panská v Kunovicích. Šestapadesátiletý muž si nevšiml zaparkované Octavie, do které posléze narazil. Možná by k této nehodě nedošlo, pokud by za snížené viditelnosti použil světlo. Cyklista naštěstí vyvázl bez zranění. Škoda, která při nehodě vznikla, je předběžně odhadnuta na necelých jedenáct tisíc korun.

Řidič motorového či nemotorového vozidla je povinen se podle zákona podrobit dechové zkoušce případně odběru krve. Pokud toto odmítne, ve správním řízení dostane pokutu od 25 do 50 tisíc korun.

Na cestu se s  miminkem vydala osmadvacetiletá řidička Audi. Policisté ji zastavili ve středu ráno v Babicích. Řidička policistům nepředložila řidičský průkaz. Z dostupné evidence poté zjistili, že žena žádný nevlastní. I ona bude mít co vysvětlovat na odboru dopravy.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 7. 8. – 13. 8. 2015


 

Počet zjištěných přestupků

7. 8. – 13. 8. 2015

31. 7. – 6. 8. 2015

Řidič pod vlivem alkoholu

5

8

Řidič pod vlivem drog

2

3

Překročení maximální rychlosti

0

15

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

10

2

Nepoužití bezpečnostních pásů

1

0

Telefonování za jízdy

0

3

Špatný technický stav vozidla

18

23

Neoprávněné zastavení a stání

28

1

Chodci

0

1

Cyklisté

6

3

14. srpna 2015, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem