Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Hrdinové existují

Kolínsko-Předání Ceny města Kolína. 

Ve středu 16.září 2020 byla na kolínské radnici a předávána  Cena města Kolín. Dle návrhu veřejnosti a výběru poroty ji získal lékař zdravotnické záchranné služby Josef Havránek a in memoriam kolínský patriot, amatérský historik, fotograf, sběratel archiválií a starých fotografií Kolína Vladimír Serbus.

Zástupci města  mezi oceněné zařadili i policistu Onřeje  Soběslava, který získal zvláštní cenu za záchranu lidského života, Jako fotbalista SK Sparty Kolín během zápasu, který se odehrával začátkem srpna v Kolíně zachránil život rozhodčímu, který na lavičce zkolaboval. Ondřej se pohotově ujal provádění srdeční masáže do doby, než si pacienta převzali do péče přivolaní záchranáři. Zasahující lékař na místě konstatoval, že právě prvotní, rychlé, profesionální a efektivní jednání  zachránilo pacientovi život!

Jako reakce na tento čin bylo rozhodnuto ze strany města o  zakoupení defibrilátoru pro SK Spartu Kolín, který bude k dispozici neustále v areálu fotbalového klubu.

Při této slavnostní události byli ze strany kolínské policie oceněni Olexandr Moskalenko a Jarmila Karbanová. Tito  bez váhání pomohli chlapci, který se stal obětí trestného činu. Následně  pachatele pronásledovali a předali do rukou policistů.

Všem oceněným blahopřejeme a vážíme si jejich činů.

por. Martina Fejfarová
tisková mluvčí
P ČR Kolín
18. září 2020

Odkazy do noveho okna

Zástupci města Kolína

Zástupci města Kolína 

Detailní náhled

Jarmila Karbanová a Olexandr Moskalenko

Jarmila Karbanová a Olexandr Moskalenko 

Detailní náhled

Ondřej Soběslav

Ondřej Soběslav 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem