Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Hřbitovy lákají zloděje

Novojičínští policisté se opět v období ’Dušiček’ zaměří na okolí hřbitovů. 

V období kolem svátku Památky zesnulých se novojičínští policisté zaměřují tradičně na hřbitovy a přilehlá parkoviště. Důvodem je zvýšené riziko krádeží, ke kterým může docházet právě v tomto období. V případě krádeží na hřbitovech se dá s klidem říci, že zlodějům není nic svaté.

Policisté budou ve zvýšené míře dohlížet v blízkosti hřbitovů na bezpečnost silničního provozu a zároveň upozorňovat občany, aby nenechávali cenné věci v autech a nedávali tak zlodějům příležitost ke krádežím.

Každoročně dochází na některých hřbitovech ke drobným krádežím, převážně věcí na hrobech, které pachatelé demontují a následně odcizí. V minulých letech a ani doposud jsme však nezaznamenali vzestup krádeží věcí na hřbitovech. Kromě drobných krádeží z hrobů policisté řeší u hřbitovů každoročně případy vloupání do vozidel nebo přímo krádeže vozidel.
Majitelé či cestující by neměli nechávat na sedadlech ani odkládacích plochách vozidla žádné cenné věci, zejména kabelky, kufříky, mobilní telefony, doklady od vozidla, peníze či další věci. Cokoliv může pachatele nalákat. Rovněž zavazadlový prostor není vhodný pro úschovu věcí.

 


Tiskový servis ze dne 27. listopadu 2011.

 

nprap. Zbyněk Tomšík
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem