Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hrál s auty kulečník

DĚČÍN - Hrál s auty kulečník; Sebral bicykl ze zahrady; Sprejovala vulgarity na chodník; Do obchodu jen za přítomnosti prodavače! 

Do protisměru se včera večer ve Varnsdorfu dostal se svým vozidlem dvaačtyřicetiletý výtečník. Roli v tom sehrál alkohol v kombinaci s absencí dostatečné míry ohleduplnosti. Zde čelně narazil do zaparkovaného Renaulta, kterého odhodil na Škodovku, která stála za ním. Couvl tedy zpět, a opět se rozjel. Narazil ale bočně do Škodovky, na kterou před tím poslal Renault, přičemž svůj automobil dostal do stavu, kdy už nebyl schopen další jízdy. Celková škoda překročila hranici sta tisíc korun. Řidiče následně odvezla sanitka do nemocnice s poraněním hlavy, což budí spekulace o nezapnutých pásech. Ten ale z nemocnice utekl domů, patrně ve strachu před odběrem krve. Tam byl vzápětí zadržen policisty, kteří mu dali dýchnout, a bylo jasno. Řidičský průkaz mu ale odebrat nemohli, protože u sebe žádný neměl. Pak přišlo na řadu podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky, které ho postavilo tváří v tvář hrozbě až tříletého vězení. Na závěr zbývá jen dodat, že pirátův vůz má prošlou technickou kontrolu.
 
 
Sebral bicykl ze zahrady
 
Jízdní kolo v hodnotě zhruba patnácti stovek zmizelo začátkem října z jedné zahrady ve Varnsdorfu. Místní policisté se tedy případu chopili a během krátké doby se jim podařilo vypátrat dvacetiletého mladíka z Rumburku, který by měl mít tento skutek na svědomí. Navíc byl ne tak dávno za obdobný skutek souzen. Teď mu tedy za přečin krádeže hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. Ve zkráceném přípravném řízení ho muži zákona vyřešili včera dopoledne.
 
 
Sprejovala vulgarity na chodník
 
S podezřením z přečinu poškození cizí věci se v těchto dnech potýká čtyřiadvacetiletá dívka z Nového Boru. Přímo na chodník měla totiž nedávno v Děčíně nastříkat označovacím sprejem velmi, ale velmi neslušný nápis. Ten kolemjdoucí informoval o tom, že kdosi je cosi, co se zde nedá ani napsat. Doufejme, že tváří v tvář hrozbě až ročního vězení přehodnotí své počínání a příště bude svůj umělecký přetlak ventilovat jinak.
 
 
Do obchodu jen za přítomnosti prodavače!
 
Hrozbu až tříletého vězení si vykoledoval třiadvacetiletý mladík z Děčína. Před několika dny si v jednom marketu zašel pro CD a DVD nosiče, leč právě v době, kdy má přidružený obchůdek zavřeno. Musel tedy překonat kovovou roletu, aby se k vytouženému zboží dostal. Tam si vzal média v hodnotě necelých dvou tisíc korun, a protože nebylo komu zaplatit, odešel. Policisté z obvodního oddělení, kteří již za krádež trestaného muže dopadli, mu vysvětlili, že takové počínání není úplně v souladu se zákonem a pak mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z již zmíněného přečinu.
 
 
 
 
13. října 2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem