Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hradečtí policisté byli oceněni

Hradecko – nejen medaile, ale i plakety, či titul Policista roku 2012 - cenný výraz poděkování za vynikající a příkladnou práci  

Ve středu a ve čtvrtek 28. a 29. listopadu 2012 získali hradečtí policisté významná ocenění. Ve středu bylo oceněno 15 policistů v rámci tradičního udělování titulu Policista roku 2012 a druhý den obdrželo 15 hradeckých strážců zákona ať již služební medaili za věrnost I. a II. stupně, služební medaili za zásluhy o bezpečnost, čestnou medaili, či plaketu Policie České republiky, ale také medaili Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje. K těmto slavnostním událostem došlo v budově Územního odboru Hradec Králové.

Ve středu byli oceněni hradečtí policisté za své mimořádné a příkladné plnění služebních povinností v roce 2012, a to v rámci již druhého ročníku ocenění nejlepších policistů s názvem Policista roku 2012. Oceněni byli jak policisté pořádkové či dopravní policie, tak i kriminalisté. Celkem 15 policistů bylo vyhodnoceno v 9 kategoriích a to nejlepší „zpracovatel“ (uniformované policie a SKPV), „hlídkař“, „nehodář“, dohledář“, „operativec“, „technik“, dále v kategorii „organizace trestního řízení“ a „veterán“. Uvedená ocenění policistům předal vedoucí Územního odboru Hradec Králové plk. Mgr. Petr Krása společně se svým zástupcem plk. Mgr. Romanem Knížkem.

Čtvrteční den byl pro hradecké policisty rovněž významným. Na pořadu dne byl slavnostní akt, při kterém hradečtí strážci zákona převzali z rukou krajského ředitele medaile policejního prezidenta, plaketu Policie České republiky a medaile Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje.
Slavnostnímu aktu byl přítomen ředitel krajského ředitelství policie Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje plk. Mgr. Jan Švejdar, náměstek ředitele Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje plk. Mgr. Jiří Karásek, ředitel Kanceláře ředitele policie Královéhradeckého kraje plk. Mgr. Miroslav Kříž, vedoucí Územního odboru Hradec Králové plk. Mgr. Petr Krása. Za město Hradec Králové přijal pozvání primátor města MUDr. Zdeněk Fink.
Po úvodním slovu krajského ředitele a primátora města přišlo na slavnostní ocenění přítomných policistů. Cenné medaile či plaketu z rukou plk. Mgr. Jana Švejdara obdrželi policisté pořádkové, dopravní policie a Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Hradec Králové. Všem oceněným rovněž pogratuloval a poděkoval za jejich vynikající a příkladnou práci vedoucí Územního odboru Hradec Králové plk. Mgr. Petr Krása.

nprap. Jan Čížkovský
30. listopadu 2012 v 12:00

vytisknout  e-mailem