Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hráč přišel o výhru na ulici

MOSTECKO - Dvojice obrala muže o výhru, čelí obvinění z loupeže; Do večerky vnikli dírou ve zdivu. 

Vyšetřovatel mostecké policie zahájil trestní stíhání dvou mužů ve věku 31 a 29 let, oba z Mostu, a obvinil je ze zvlášť závažného zločinu loupeže ve formě spolupachatelství. Toho se dvojice měla dopustit začátkem února v Mostě, kdy za použití násilí okradla muže.

Ten se v tu dobu nacházel v jedné mostecké herně na sídlišti Zahradní. V objektu byla i dvojice obviněných, která si všimla, že muž vyhrál peníze a uložil si je do peněženky. Když muž z herny v pozdně nočních hodinách odešel, tak se oba vydali za ním už s plánem, že ho o výhru připraví. Kus cesty ho pronásledovali,  a když došli k restauraci U Petra, tak starší měl poškozeného fyzicky napadnout tak, že ho udeřil opakovaně do hlavy. Napadený se útoku bránil, dvojice mu začala prohledávat kapsy a nakonec mu měla odcizit peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí. Poté, co poškozený začal křičet o pomoc, tak muži z místa utekli. Napadený utrpěl zranění a vyhledal lékařské ošetření ve zdravotnickém zařízení. Vzniklou hmotnou škodu muž vyčíslil na částku 7 600 korun. Stíhání Mostečanů je vedeno na svobodě.

Do večerky se dostali dírou ve zdi
Kriminalisté mostecké policie objasnili případ krádeže vloupáním do obchodu, který se stal koncem minulého roku. Tehdy ve večerních hodinách tři muži ve věku 21, 26 a 27 let se měli vloupat v panelovém domě v Mostě do obchodu večerky. Tam se dostali poté, co vybourali otvor do zděné příčky a tímto otvorem vnikli dovnitř. Uvnitř prodejny měli po obhlídce sortimentu zboží odcizit cigarety různých značek, tabák, potraviny a také našli finanční hotovost. Krádeží způsobili poškozenému majiteli celkovou škodu ve výši 35 tisíc korun. Odcizené peníze měli údajně prohrát tu noc v jedné mostecké herně. Policie trojici obvinila z přečinu krádeže vloupáním a stíhá ji na svobodě.

Zloděj ukradl kola s letními pneumatikami
Nepříjemné zjištění čekalo jednoho motoristu. Kontrolou sklepní kóje tento týden zjistil, že se mu někdo do ní násilím vloupal. Neznámý zloděj se dostal do panelového domu v přesně nezjištěnou  dobu tento měsíc. Vnikl i do suterénu objektu na sídlišti Pod Šibeníkem v Mostě  a tam násilím překonal zámek u plaňkových dveří a ze sklepní kóje odcizil čtyři kusy hliníkových kol s pneumatikami na osobní vozidlo. Poškozený majitel vyčíslil škodu na částku 15 tisíc korun a krádež oznámil policii. Ta ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním.

nprap. Ludmila Světláková
Most 27. února 2020

vytisknout  e-mailem