Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Houbař objevil políčko s marihuanou

MOSTECKO - Pěstovali ji tam dva muži, policisté je obvinili ze zločinu; Řidička byla pod vlivem drogy. 

Žena řídila auto pod vlivem drogy
Na policejní kontrolu narazila u obce Čepirohy na Mostecku řidička osobního vozidla Škoda Octavia. Hlídka obrnických policistů motoristku kontrolovala v pozdně nočních hodinách a žena policistům nepředložila řidičský průkaz, neboť ho zapomněla doma. Policisté při komunikaci s ní pojali podezření, že žena je pod vlivem návykové látky a provedli u ní nejprve dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní. Pozitivně však u ní vyšel orientační test na drogy. Žena se podrobila lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu. Provedeným toxikologickým rozborem byla v krvi ženy zjištěna přítomnost metamfetaminu. Policie nyní 33leté ženě z Mostu sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Místo hub našel v lese políčko marihuany
Ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy obvinil vyšetřovatel mostecké policie dva muže ve věku 26 a 27 let, oba z Litvínovska. Ti měli v zalesněném prostoru mezi Litvínovem a Loukou pěstovat nejméně 80 kusů rostlin konopí, ačkoliv nemají k jakémukoliv nakládání s rostlinou konopí oprávnění. Dvojici může soud v případě uznání viny potrestat odnětím svobody na dvě léta až deset let.
Na konopí rostoucí volně v lese upozornil policisty náhodný houbař. Ti poté na místě objevili většinu rostlin zasazených v kbelících, menší počet rostl přímo ze zeminy. Poblíž políčka se nacházel příbytek vytvořený z kmenů stromů a plachet, ve kterém se našly různé předměty, části rostlin, nádobí a nářadí určené k pěstování konopí. Policisté následně ve věci prováděli úkony prověřování ke zjištění osob, které zde marihuanu pěstovaly. Tyto osoby v místě pěstování kriminalisté nakonec přistihli a zadrželi.
Zajištěné rostliny byly předány k odbornému zkoumání na Odbor kriminalistické techniky a expertiz. Provedeným rozborem byla v materiálu zjištěna přítomnost účinné látky. Ke zkoumání byly předložené i nádoby a sklenice zabavené v místě bydliště jednoho z obviněných, které obsahovaly části rostlin nezjištěného původu. Pěstírnu v přírodě dvojice založila na jaře a o rostliny se starala měsíce. Rostliny chtěli muži usušit a následně zpeněžit.

nprap. Ludmila Světláková
Most 24. září 2021

vytisknout  e-mailem