Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Hotelový fantom zadržen

KARLOVY VARY - Efektivní spolupráce policistů 

Policistům se podařilo zadržet jednapadesátiletého muže, který si na Karlovarsku vysloužil přezdívku hotelový fantom. Obviněný muž v několika případech za využití lsti či nepozornosti recepčních vnikl do hotelových pokojů, z nichž odcizil elektroniku, doklady ubytovaných hostů, šperky a jiné cennosti. Celková škoda je vyčíslena na 250 000 Kč. Muž, který pochází ze Slovenské republiky a má u nás zákaz pobytu vystupoval pod falešnou identitou, tvrdil, že je inženýr a ekonom a že umí několika světovými jazyky, např. rusky či hebrejsky a byl vždy velmi slušně oblečen. Jeho cílem bylo působit velmi důvěryhodně a oklamat tak vzhledem, což se mu v mnoha případech podařilo. V Karlových Varech takto působil ve třech hotelových komplexech, kdy v jednom z nich, právě v momentě, kdy vnikl do pokoje a připravil si k odcizení notebook, ho překvapila ubytovaná turistka, která se do pokoje vrátila. Pachatel zpanikařil a při útěku ženě nastříkal neznámý sprej do očí. Policisté po muži, který má velmi bohatou trestní minulost podobného charakteru, pátrali necelé tři měsíce.

Nakonec byl zadržen v Praze a to díky všímavosti a rychlé spolupráci policistů z Prahy, kdy si hledaného muže všiml policista, který v té době nebyl ve službě. Toto ihned nahlásil kolegům a ti muže zadrželi. Je obviněn z přečinu krádeže, poškozování cizí věci, porušování domovní svobody, neoprávněného opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku a z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Soudce rozhodl o vzetí obviněného do vazby a v případě odsouzení mu hrozí až pět let ve vězení.

V tomto případě se policistům osvědčila také spolupráce s médii a veřejností, neboť pátrání po muži bylo několikráte zveřejněno a odvysíláno v televizních novinách a také v pátracím pořadu Na Stopě.  

mjr. Mgr. Bc. Andrea Pomichalová
9.11.2010

vytisknout  e-mailem