Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Host do domu, ostražitost do ruky

DĚČÍN - Týden uzavírají krádeže, úvěrové podvody a nestandardní vymáhání dluhu 

O tom, že obezřetnosti není nikdy nazbyt, se přesvědčila paní z Děčína. Dvanáct tisíc korun, které měla v kuchyni na stole, zmizelo během návštěvy její známé. Policisté třiatřicetileté ženě, která se měla uvedeného skutku během pobytu u okradené dopustit, sdělili podezření trestného činu krádeže. Za to trestní zákoník nabízí až dvouletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Sahal do cizí tašky a dostal přes prsty
 
Mobilní telefon, doklady a platební kartu vylovil z tašky v jedné volně přístupné kanceláři v Děčíně dvacetiletý mladík. Majiteli tím způsobil škodu za necelé tři tisíce korun. Za několik dní ho k jeho smůle dopadli policisté z obvodního oddělení a už má na krku podezření z krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku v zkráceném přípravném řízení. Mohlo by se mu tak stát, že skončí ve vězení až na dva roky.
 
 
Úvěroví podvodníci obviněni
 
Úvěrových podvodů se ve Varnsdorfu a Rumburku dopouštěla partička tří výtečníků. Nejdříve si vzali na splátky elektroniku za více než třicet tisíc a pak uzavřeli úvěr na částku osmdesát tisíc korun. Samozřejmě na falešné údaje. Nevyplatilo se. Rumburští kriminalisté proti trojici zahájili trestní stíhání. Odměna za takové počínání může mít podobu až pětiletého pobytu za mřížemi.
 
 
Vymáhal dluh nespráv
 
O tom, že brát spravedlnost do svých rukou může nedobře skončit, se přesvědčil devětatřicetiletý muž z Děčína. Dluh, který měl údajně u jiné osoby, se měl pokoušet vymoci baseballovou pálkou. Výsledkem je poničené vozidlo a lehké poranění, ale také obvinění z vydírání a poškození cizí věci s následnou hrozbou až osmiletého vězení.
 
 
 
 
 
26.11.2010, Děčín
por. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem