Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Host do domu, klíče do ruky

DĚČÍN - Krádež v hotelu, pokus vloupání do vozidla, neoprávněně pobrané dávky a řízení přes zákaz 

Do jednoho hotelu v okolí Rumburku zavítal host. Potud v pořádku, od toho hotely koneckonců jsou. Sebrat z volně přístupné kanceláře majitele klíče od jeho pokoje, pak mu odcizit peníze spolu s dalšími věcmi a poničit zásuvky už v pořádku není. Škoda přesahující sto tisíc korun hostiteli rozhodně radost neudělala. Jistou satisfakci mohou poskytnout místní policisté, kteří výtečníčka dopadli a zahájili proti němu trestní stíhání pro krádež vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Obviněný by se tak mohl znova ubytovat v hotelu. Tentokrát ale speciálním s ostrahou, kde by se jeho pobyt mohl protáhnout až na pět let.
 
 
Snaha byla, úspěch sklidil zákon
 
Dva automobily zaparkované před jedním děčínským domem neušly pozornosti devatenáctiletého nenechavce. U jednoho poškodil dveře, zámek a stěrač, u druhého pak odstranil gumu skleněné výplně okna. Škodu natropil za přibližně tři tisíce korun. Ani do jednoho vozidla se však přes veškerou snahu nedostal. Kam se však dostal, bylo děčínské obvodní oddělení. Strážníci, kteří byli tou dobou na hlídce, totiž mladíka chytili přímo na místě. Policisté mu nato sdělili podezření z krádeže vloupáním ve zkráceném přípravném řízení. Za to by mohl jít sedět až na dva roky.
 
 
Dávky bez nároku
 
O více než padesát tisíc korun ulehčil státní pokladně sedmadvacetiletý muž z Děčína. Na úřadu práce měl neoprávněně pobírat příspěvek na osobu, o níž pečoval, a která již nesplňovala z hlediska dávky podmínky nezaopatřenosti. Kriminalisté jej obvinili z trestného činu podvodu a vzhledem k výši škody čelí hrozbě až pětiletého odnětí svobody.
 
 
Že si nedají pokoj
 
Zástup neposlušných řidičů, kteří hřešili na to, že je policisté nechytí, jak řídí přes zákaz, prodloužil sedmatřicetiletý muž z Varnsdorfu. Risk se neproměnil v zisk, ale hrozbu až tříletého vězení. Policisté ho chytili a na krku má podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí ve zkráceném přípravném řízení.
 
 
 
por. Vojtěch Haňka
tiskový mluvčí
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293
Děčín, 26.10.2010
 

vytisknout  e-mailem