Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Horské oblasti pod dohledem policistů

LIBEREC - Snaží se eliminovat krádeže aut. 

V posledních letech vykazují kriminální statistiky (viz tabulka) poměrně významný pokles krádeží motorových vozidel. I přesto ale patří tyto majetkové dellikty stále k těm, které společnost a občany nejvíce obtěžují a poškozují.


Krádeže vozidel v Libereckém kraji

  2008 2009 11/2010
Počet vozidel 1 544 1 159 867
Objasněno 243 173 113
% objasnění 16% 15% 13%

Většinou je zvyšující se trend krádeží motorových vozidel znatelný v zimním období, kdy horské a rekreační oblasti navštěvují čeští i zahraniční turisté. Na tuto situaci reagují i policisté, kteří se v těchto měsících zaměřují na frekventovaná zimní střediska v kraji, penziony, na parkoviště, obchodní a kulturní střediska, apod., aby minimalizovali možnosti pachatelů zaměřujících se na krádeže vozidel.

Tak jako každý rok, i letos probíhá speciální bezpečnostní opatření, které by mělo přispět k eliminaci této trestné činnosti. Policisté na území okresů Liberec, Jablonec nad Nisou a Semily provádějí potřebná opatření k tomu, aby ke krádežím vozů nedocházelo. Využívají k tomu dostupné technické prostředky a speciální techniku, která dokáže odhalit odcizené vozidlo. Do opatření jsou kromě policistů z obvodních oddělení a služby kriminální policie a vyšetřování zapojeni také policisté z inspektorátu cizinecké policie, kteří rovněž využívají speciální techniku s termovizí, která slouží k odhalování i této trestné činnosti.

Speciální bezpečnostní opatření je již realizováno a bude probíhat až příštího roku. Teprve po jeho skončení bude vyhodnocena efektivita a úspěšnost opatření.


 
por. Bc. Vlasta Suchánková
e-mail: tiskova.krplb@mvcr.cz
tel.: 974 461 207
30. 12. 2010

 

vytisknout  e-mailem