Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Horské cesty v obležení řidičů

RYCHNOVSKO, TRUTNOVSKO - Mnozí však znemožňují průjezd složkám IZS. 

hory - parkováníŠerlich v Orlických horách/ Foto: Policie ČRNa hory, za sněhem, čerstvým vzduchem a sluncem se v posledních dnech roku vydávají stovky lidí. Za zimními sporty nebo jen na procházku s rodinou vyrážejí v těchto dnech na horské svahy i cesty běžkaři, lyžaři, snowboardisté, ale také rodiče a děti se sáňkami, boby a kluzáky.

Jak policisté v Orlických horách, tak i v Krkonoších se však potýkají s velkou neukázněností některých řidičů, kteří parkují své automobily téměř kdekoli. Tím pak ohrožují průjezdnost horských silnic, takže nejen znemožňují pokračování v cestě dalším motoristům, ale zejména blokují průjezd pro záchranáře, hasiče, policisty, vozidla správy a údržby silnic i horské služby. Situace, kdy na horské silnici, zúžené sněhovými mantinely, řidiči zaparkují automobil přímo pod dopravní značku zákaz zastavení tak policisté opakovaně řeší i několikrát denně. Jeden neukázněný motorista dokáže svým negativním příkladem strhnout další řidiče a několik desítek metrů stojící kolona pak vytvoří vážnou překážku pro průjezd dalších vozidel.

Policisté proto apelují na řidiče, aby respektovali veškeré dopravní značení a umožnili i ostatním užít si horské atmosféry v klidu, pohodě a zároveň ponechali možnost bezpečnostním složkám, zdravotníkům a všem, kteří pečují o jejich pohodlí, bezpečí a zdraví, aby se mohli dostat tam, kam potřebují.

ktp. Mgr. Eva Prachařová
31.12.2021 ve 12:00



 

Odkazy do noveho okna

hory - parkování

hory - parkování 

Detailní náhled

hory - parkování

hory - parkování 

Detailní náhled

Hory - parkování

Neukáznění řidiči 31.12.2020 

Detailní náhled

Hory - parkování

Neukáznění řidiči 31.12.2020 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem