Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Hořesedelští policisté zadrželi pachatele, který se vloupal do bytu a do rodinného domu

RAKOVNICKO – Muž byl obviněn hned z několika trestných činů. 

Rakovničtí kriminalisté zahájili 25. prosince 2016 úkony trestního řízení pro trestné činy krádež, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a také pro neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterého se dopustil svým jednáním šestačtyřicetiletý muž cizí národnosti v době od 23. prosince do doby jeho zadržení. Ten se vloupal v obci Nesuchyně do rodinného domu a bytu.

Policisté z Obvodního oddělení Hořesedly dopadli 25. prosince okolo desáté hodiny ranní, podezřelého muže, u nějž byly nalezeny odcizené věci z vloupání.

Šestačtyřicetiletý muž cizí národnosti si nejdříve vyhlédl rodinný dům, u něhož poškodil a odstranil alarm. Poté z místa odešel a mířil k bytovému domu, kde vnikl na balkon v prvním patře a následně rozbil skleněnou výplň a vylomil balkónové dveře, kterými se dostal dovnitř obydlí. Z bytu si odnesl notebook, tablet a různé druhy bižuterie. Nakonec se vrátil zpět k rodinnému domu, kde vypáčil okno otevřené na ventilaci, a tím vnikl do vnitřních prostor domu. Šestačtyřicetiletý pachatel si s sebou odnesl z domu okolo čtyřiceti šperků, hodinky, elektroniku, platební karty, finanční hotovost v české i cizí měně a v neposlední řadě sbírku mincí a medailí.

Kriminalisté sdělili 26. prosince 46letému muži obvinění ze spáchání pokračujícího zločinu krádež, pokračujícího přečinu porušování domovní svobody a pokračujícího přečinu poškození cizí věci, za což mu v případě odsouzení hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

Obviněný muž svými činy způsobil celkovou škodu přesahující půl druhého milionu. Šestačtyřicetiletý muž je stíhán vazebně.

 

nprap. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
3. ledna 2017

vytisknout  e-mailem