Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Hořely kabiny pracovních strojů

Bruntálsko - celková škoda asi 3 miliony korun a další zprávy 

Okolo půlnoci ze dne 20. na 21.10.2013 v obci Malá Morávka – Karlov v lyžařském areálu došlo k zahoření dvou kabin pracovních pásových strojů značky Caterpillar (buldozer a bagr) na odstaveném místě ve spodní části vleku. Oba stroje byly umístěny asi 15 metrů od sebe.
Po celou dobu zajišťovali místo požáru rýmařovští policisté. V současné době policisté prověřují veškeré informace, kdy jednou z variant může být i úmyslné zapálení. Okolo 10. hodiny ohledávali místo činu bruntálští kriminalisté, kriminalistický technik, psovod a především specialisté z odboru kriminalistické techniky a expertiz Frýdek Místek společně s ostravským policejním psovodem a jeho psem, specializujícím se na vyhledávání ohniska požáru. Po uhašení požáru bylo policisty zajištěno několik různých druhů kriminalistických stop, které budou vyhodnoceny současnými kriminalistickými metodami a prostředky. Všechny zajištěné stopy byly odeslány na obor kriminalistické techniky a expertiz Frýdek Místek ke znaleckému zkoumání. Délka zkoumání se liší podle druhu zajištěné stopy. Samotné zkoumání a následné vyhodnocení může trvat několik dnů, ale také několik měsíců. Případem se intenzivně zabývá služba kriminální policie a vyšetřování Bruntál v součinnosti s obvodním oddělením Rýmařov. Na místě zasahoval hasičský záchranný sbor. Byl zde přítomen také vyšetřovatel hasičského záchranného sboru a pracovník odboru životního prostředí. Na buldozeru byla předběžně stanovena škoda okolo 2 milionů korun na bagru asi necelý 1 milion.
Další zprávy: 
Pachatel vyrušen
Dne 18.10.2013 před 2. hodinou ranní v Krnově na ulici Papírový mlýn dosud neznámý pachatel v zajištěné bráně místní firmy vystříhal do pletiva otvor. Skrz tento otvor vynesl několik kusů nerezové kulatiny v cenové hodnotě okolo 24 tisíc korun. Tuto krádež spáchanou vloupáním se mu nepodařilo zcela dokonat díky pracovníkům firmy. Pachatel byl zaměstnanci vyrušen. Odcizený materiál zanechal položený asi 40 metrů od plotu a z místa činu uprchl. Tímto svým činem způsobil firmě škodu na poškozeném oplocení okolo 1 tisíce korun. Pro řádné objasnění věci byly týž den policejním inspektorem zahájeny úkony trestního řízení. Pachateli za přečin krádeže spáchanou vloupáním hrozí trest odnětí svobody až na 2 léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.    
Opatřila mu drogu
Odnětím svobody na jeden rok až pět let či peněžitým trestem může být potrestána teprve 19letá mladá žena z Krnovska, která čelí obvinění z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
Pro tento čin byla v pátek 18.10.2013 obviněna krnovskými kriminalisty, kteří na základě vlastního prověřování trestných činů souvisejících s drogovou kriminalitou tuto možnou nelegální činnost mladé ženy zjistili. Přečinu se měla dopustit tím, že v průběhu roku 2012 v Krnově na ulici Sídliště pod Cvilínem minimálně v deseti případech osobně předala muži ve věku okolo 30 let omamnou nebo psychotropní látku. Konkrétně v sedmi případech marihuanu s obsahem delta-9-THC (tetrahydrokanabinol) a třikrát pervitin (metamfetamin) v nezjištěném množství. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.    
Dopravní situace za víkend 18. – 20.10.2013
Policisté dopravního inspektorátu v Bruntále během víkendu prověřovali celkem 5 dopravních nehod. Zaznamenali jsme 2 dopravní nehody, při kterých došlo k lehkým zraněním spolucestujících, jednalo se celkem o 4 zraněné osoby.
První dopravní nehoda se stala v pátek 18.10.2013, 10 minut po 20. hodině na silnici číslo I/45 u odbočky na obec Brantice. Nehoda nebyla zaviněna řidičem, ale lesní zvěří. Srna vyběhla z levého silničního příkopu těsně před vozidlo VW Passat, kterým byla sražena. Škoda na vozidle činí okolo 30 tisíc korun.
Další dvě dopravní nehody se staly v sobotu 19.10.2013. První se stala před 3. hodinou ranní na silnici číslo II/4521 mezi obcemi Vraclávek a Křížová. Zde řidič VW New Beetle nepřizpůsobil rychlost vozidla dopravně technickému stavu vozovky. Po projetí levotočivé zatáčky vyjel s vozidlem za okraj a narazil do sloupu elektrického vedení, dále do zábradlí mostu a dopravní značky až skončil převrácený na střeše v korytě potoka. Celkově způsobil škodu za asi 110 tisíc korun. Na druhou sobotní nehodu vyjížděli dopravní policisté z Bruntálu do Krnova na ulici Československé armády okolo 11. hodiny. Zde řidič narazil do zadní části zaparkovaného osobního vozidla Škoda Superb se škodou okolo 20 tisíc korun.
2 DN s lehkým zraněním, 4 zraněné osoby
19.10.2013 Seat Cordoba JPGFoto: dopravní nehoda Seatu Cordoba ze dne 19.10.2013 Při sobotní dopravní nehodě (19.10.2013), která se stala na silnici II. třídy číslo 370 mezi obcemi Horní Město a Tvrdkov, byli zraněni celkem 3 spolucestující, 2 ženy a 1 muž. K dopravní nehodě mělo dojít tak, že 18letý řidič vozidla Seat Cordoba nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a profilu komunikace a při průjezdu pravotočivé zatáčky dostal smyk. Následkem smyku vyjel do levého silničního příkopu a čelně narazil do svahu. Díky nárazu se vozidlo dostalo do několikanásobné rotace a čelně narazilo do stromu. Nakonec zůstalo stát na levém okraji komunikace. Způsobená škoda na vozidle činí okolo 70 tisíc korun. U řidiče vozidla bylo provedenou dechovou zkouškou vyloučeno požití alkoholu. Celá věc je stále ve stádiu prověřování dopravního inspektorátu Bruntál.
Příčinou druhé dopravní nehody, která se stala v neděli 20.10.2013, mělo být nedání přednosti v jízdě. Nehoda se odehrála na silnici č. I/11 mezi obcemi Bruntál a Milotice nad Opavou, asi 1 km za čerpací stanicí. Zde pravděpodobně 29letý řidič traktoru s návěsem při vyjíždění z polní cesty na pozemní komunikaci nedal přednost v jízdě druhému řidiči osobního motorového vozidla Škoda Octavia. Řidič octavie narazil levou přední částí do pravé zadní části návěsu. Při srážce došlo k lehkému zranění spolujezdkyně osobního vozidla Škoda Octavia. Tato byla z místa dopravní nehody převezena do nemocnice. Na vozidle Škoda Octavia vznikla škoda okolo 100 tisíc korun a na cisterně traktoru okolo 2 tisíc korun. Oba řidiči se dobrovolně podrobili dechové zkoušce ke zjištění alkoholu v dechu s negativním výsledkem. U nehody také zasahoval hasičský záchranný sbor. Nehoda je stále ve stavu prověřování dopravního inspektorátu Bruntál.
vrchní asistent pprap. Bc. Pavla Welnová
 
22.10.2013

vytisknout  e-mailem