Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Honička v centru Zlína skončila úspěšně

ZLÍNSKO: Kriminalisté chytili zloděje den po činu, je ve vazbě. 

V minulém týdnu jsme přijali oznámení o krádeži jízdního kola v hodnotě téměř padesát tisíc korun, které bylo zamčené v kolárně bytového domu v Napajedlech. Ke krádeži došlo v úterý během dne, ráno bylo kolo ještě v kolárně, odpoledne už ho majitel nenašel, zavolal proto ihned na linku 158, aby krádež nahlásil. Na místo vyrazili kriminalisté společně s kriminalistickým technikem.

Podle způsobu odcizení, zajištěných stop a dalších indicií měli zkušení kriminalisté velmi brzy jasno, kdo má krádež na svědomí. A měli štěstí. Hned následující den uviděli podezřelého muže procházet v centru Zlína. Jeden z kriminalistů za ním vyběhl z vozu a vyzval ho, aby se zastavil. Muž ovšem výzev nedbal, rozběhl se a chtěl policistům utéct. To se mu ale nepodařilo. Kriminalisté asi po pěti stech metrech muže dostihli a zadrželi. Jednačtyřicetiletý muž skončil v policejní cele. Odcizené jízdní kolo policisté vypátrali a budou ho moci vrátit majiteli.

V průběhu dalšího prověřování trestné činnosti a z jednotlivých výslechů vyplynulo, že muž má na svědomí nejen krádež jízdního kola, ale také prosincovou krádež nářadí za dva a půl tisíce korun ze sklepních prostor bytového domu v Otrokovicích. Ke krádežím se přiznal.

Čtrnáctkrát soudně trestaný recidivista, kterého z posledního výkonu trestu propustili před pouhými osmi měsíci, skončil po návrhu kriminalistů a rozhodnutí soudce ve vazební věznici, kam ho policisté převezli v pátek odpoledne. Za krádeže mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

24. ledna 2022, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem