Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Honička na silnicích Karvinska

Včera před polednem policisté dopravního inspektorátu v Orlové na ulici P. Cingra kontrolovali dodržování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Hlídka si všimla projíždějícího osobního vozidla Opel Vectra a chtěla provést kontrolu řidiče a osádky. Řidič na znamení policisty nereagoval, naopak rychlost vozidla zvýšil a ujížděl. Začalo pronásledování ve směru ke křižovatce ulic Tyršová a 17. listopadu, dále k orlovské nemocnici. Kruhový objezd řidič oplu projel rovně a pokračoval ve směru K Olomovci. Na ulici odbočil k rodinném domu, vyskočil z vozidla a utíkal do domu. Jeden z policistů za pirátem silnic běžel, na chodníku k domu najednou ucítil úder do zad a když se otočil uviděl za sebou muže, který měl pravou ruku v nápřahu. Dopraváci proti muži použili hmaty, chvaty a s pouty na rukou muže odvezli. Muž, který policistu napadl byl 22letý spolujezdec z pronásledovaného auta.
Po celou dobu klad aktivní odpor, kopal kolem sebe. U služebního vozidla se snažil rozbít čelní sklo čelem a zranit se. Své chování obohatil nadávkami, urážkami a vyhrůžkami.
Mladému muži bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu útok na veřejného činitele, věc bude řešena ve zkráceném přípravném řízení.
Řidiče oplu čeká pravděpodobně také trestní stíhání, po prověření, vyhodnocení a důkazním řízení.

vytisknout  e-mailem