Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Holdovali před jízdou alkoholem

KRAJ: Nehody opilých řidičů se naštěstí obešly bez zranění. 

O příčině ranní dopravní nehody v Rosicích měli přivolaní policisté okamžitě jasno. Osmapadesátiletý řidič osobního automobilu Škoda nedal přednost peugeotu, který řídil o deset let mladší muž. Proč viník nehody nedal přednost, napověděla policistům dechová zkouška. Na první pohled podnapilý šofér nadýchal závratných 3,62 promile. Policistům přiznal, že po ránu vypil láhev vodky.

Téměř tři promile nadýchal jedenadvacetiletý cizinec, který večer pravděpodobně ve vysoké rychlosti nezvládl poblíž Nosislavi průjezd levotočivou zatáčkou. Po smyku skončilo vozidlo mimo vozovku na střeše.

Čtyřicetiletá řidička osobního automobilu Citroen prozradila policistům, že před ranní jízdou vypila šest piv a k tomu tři vodky. Nebylo tedy divu, že svým počínáním za volantem v Letovicích upoutala jejich pozornost. Hlídka při dechové zkoušce zjistila očekávané. Žena nadýchala 3,52 promile.

Noční jízda šestatřicetileté řidičky Škody Fabia ulicemi Veselí nad Moravou skončila vyjetím do travnatého pásu a následným nárazem do zaparkovaného citroenu. I v tomto případě se žena za volantem řádně posilnila alkoholem. Nadýchala 2,09 promile.

Všechny nehody se naštěstí obešly bez zranění a výrazných škod. I tak muší všichni řidiči počítat se stíháním za ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Bohumil Malášek, 6. června 2023

vytisknout  e-mailem