Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Holčička vběhla pod auto

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Dcerka, kterou tatínek odpoutal z autosedačky, vběhla pod auto. 

 

Starší řidička projížděla v pátek 7. října odpoledne jednosměrnou ulicí v Uherském Hradišti. Najednou jí přímo před auto vběhla malá holčička. Řidička dupla na brzdu, ale vzdálenost byla tak malá, že střetu nešlo předejít. Čtyřletá dívenka spadla na zem. Její otec, který s ní přijel k babičce, ji okamžitě naložil do auta a odvezl do hradišťské nemocnice k ošetření.

Jak k takové nehodě mohlo dojít? Sedmatřicetiletý muž zaparkoval auto, vystoupil, odpoutal bezpečnostní pás autosedačky a nechal otevřené dveře u tohoto sedadla. Nedával pozor, co bude malá dcerka dělat a vrátil se ke dveřím řidiče. Dívenka vyskočila z auta, nerozhlédla se a rozběhla se přes silnici ke dveřím domu. V jejím běhu ji ale srazilo auto.

Rodiče a všichni další, kteří převážejí v autech malé děti, by měli důsledně dohlížet na jejich pohyb kolem aut a na silnici. Nechat je volně pohybovat by měli až v době, kdy děti ukázněně respektují základní bezpečnostní pravidla. Ze zavinění této dopravní nehody je podezřelý právě otec holčičky, který neudělal vše pro zajištění bezpečnosti holčičky i ostatních, jejichž bezpečnost svým pohybem mohla ohrozit.


 

10. říjen 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem