Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Hokejový fanoušek napadl policisty

ZLÍNSKO: Za násilí proti úřední osobě by mohl strávit čtyři roky za mřížemi. 

Páteční hokejový zápas ve Zlíně měl nepříjemnou dohru pro jednoho z fanoušků hostujícího týmu. Po utkání napadl pěstmi nejprve policistku z antikonfliktního týmu a poté jejího kolegu. Oba policisté byli se zraněním ošetřeni v nemocnici.

V pátek krátce před dvacátou hodinou po skončení hokejového zápasu v centru Zlína doprovázeli policisté z antikonfliktního týmu fanoušky z obou týmů na trolejbusovou zastávku. V okamžiku, kdy se domácí a hostující fanoušci začali mezi sebou postrkovat, snažila se policistka zabránit jejich vzájemnému konfliktu. Čtyřiadvacetiletý fanoušek hostujícího týmu zareagoval tím, že policistku napadl pěstí. V tom okamžiku jí přiběhl na pomoc kolega a útočníka svedl na zem. Přitom ho fanoušek několikrát napadl pěstmi do obličeje. Policisté agresivního fanouška zadrželi a převezli do policejní cely. Dechová zkouška u něj ukázala 1,6 promile alkoholu.

Čtyřiadvacetiletý dosud netrestaný muž z Olomouce si hned následující den ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření z trestných činů výtržnictví a násilí proti úřední osobě, za což mu v případě odsouzení hrozí až čtyřletý trest odnětí svobody.

5. února 2018, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem