Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hluk prozradil mladíky, kteří vykradli auto

HRADECKO - Díky všímavosti občana se policistům podařilo zadržet zloděje  

Díky všímavosti občana se policistům podařilo chytit dva hradecké mladíky, kteří včera 15. dubna 2012 v noci v Hradci Králové vykradli auto.

Občan v noci z venku slyšel rány. Vyhlédl z okna bytu a u zaparkovaného vozidla viděl nějaké dva mladíky. Přitom jeden z nich zřejmě kamenem rozbíjel okénko u auta. Druhý stál opodál a vyhlížel do ulice, zjevně hlídal. Ihned zavolal policistům na bezplatnou telefonní linku 158, kterým událost oznámil. Před přivolanými policisty se mladíci dali od otevřeného vozidla na útěk. Policistům se podařilo jednoho z mladíků chytit pár metrů od vozidla. Druhý mladík utíkal z místa činu směrem k Machovcově ulici, kde byl také policisty zadržen. Při dechové zkoušce mladíci nic nenadýchali.

K vloupání do osobního motorového vozidla Škoda Favorit stojícího na parkovišti vedle domu v Kuklenách v Hradci Králové došlo v neděli krátce po půl druhé v noci. Zatímco patnáctiletý mladík hlídal, zda někdo nepřichází, o rok starší mladík u uzamčeného vozidla dlažební kostkou rozbil trojúhelníkové okénko a vnikl dovnitř. Poté si k němu do auta přisedl i kamarád. Společně pak z palubní desky odcizili zabudované autorádio s CD přehrávačem a z odkládací přihrádky před spolujezdcem zcizili mobilní telefon, hodinky, zapalovač a další věci. Při útěku před policisty některé odcizené věci zahodili.
Nakonec byly všechny odcizené věci nalezeny a vráceny zpět poškozenému. Způsobená škoda bude stanovena odborným vyjádřením.

Ještě téhož dne bylo patnáctiletému a o rok staršímu mladíkovi sděleno podezření z provinění krádeže spáchané ve spolupachatelství. O jejich potrestání bude rozhodovat soud pro mladistvé.

Pokud by tento přečin spáchaly dospělé osoby, mohl by jim hrozit až dvouletý trest odnětí svobody.

Včasné oznámení na policii zvyšuje šanci na rychlé dopadení pachatele nebo pachatelů, proto je pro nás spolupráce občanů v tomto směru nepostradatelná, neocenitelná a velice si jí vážíme.

nprap. Anna Pešavová - 16. dubna 2012 (13:35)

vytisknout  e-mailem