Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Hlídce ujížděl z několika důvodů

KOLÍNSKO – Nakonec skončil v cele. 

Kolínské policisty, konkrétně z oddělení hlídkové služby, zaměstnal řádně řidič, který nechtěl s vozidlem zastavit a ujížděl jim. K tomuto jednání ho vedlo několik důvodů. 

Vše začalo v úterý 10. srpna okolo půl osmé večer, kdy policisté chtěli zastavit ke kontrole osobní vozidlo BMW a jeho posádku. Zapnuli výstražné zvukové a světelné znamení s nápisem „Stůj, policie“, avšak na to řidič zareagoval tím, že přidal na plynu a začal jim ujíždět. Netrvalo to dlouho a policisté ho za pomoci donucovacích prostředků zastavili.

Následnou kontrolou osoby policisté zjistili, že se jedná o 27letého muže, který má vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel od počátku letošního srpna do srpna roku 2023. Dále ho hlídka vyzvala k dechové zkoušce ke zjištění přítomnosti alkoholu v dechu, kdy přístroj naměřil pozitivní hodnotu 0,26 promile a poté i k testu na drogy, kterému se odmítl podrobit. Policisté muže i automobil důkladně prohledali a nalezli jeden igelitový sáček s krystalickou látkou podobající se pervitinu o hmotnosti téměř dva gramy. Zajištěný obsah poté předali odborníkům na zkoumání.

V současné době je sedmadvacetiletý muž podezřelý ze dvou trestných činů, a to z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a dále z přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za což mu hrozí v případě odsouzení až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Kolín
13. srpna 2021

vytisknout  e-mailem