Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Hlídali vánoční stromky

KARLOVARSKO – Před vánoční akce karlovarských policistů. 

Karlovarští policisté se před vánoci zaměřili na krádeže stromků a dalších dřevin v lesích. Při kontrolách také kontrolovali řidiče, kteří tyto stromky převážejí, zda mají potvrzení o koupi. Někteří lidé, se místo pořízení stromku, rozhodnou dojít si pro něj sami do lesa. To se jim může ale také vymstít, jejich jednání policisté oznamují na příslušný úřad do správního řízení.
 
V případě, že si dojdete do lesa uříznout vánoční stromek a jste přistiženi při jejich krádeži policisty nebo lesní stráží, hrozí vám postih. Lesní zákon nedovoluje brát dřevo z lesa, je to považováno za krádež.
 
Za přestupek uvedený v § 53 odstavce 2 písmene d), zákona číslo 289/1995 Sb., Lesního zákona (bez povolení sbírá semena lesních dřevin, jmelí a ochmet) může být orgány státní správy uložena pokuta až do výše 5000 Kč. Za přestupek uvedený pod písmenem n), (těží nebo poškozuje stromy a keře lesních dřevin), může uložit orgán státní správy pokutu až do výše 15 000 Kč.
 
Poruší-li osoby v době jednoho roku od nabytí právní moci rozhodnutí o uložení pokuty znovu tutéž povinnost, za jejíž porušení jim již byla uložena pokuta podle tohoto zákona, lze uložit další pokutu až do výše dvojnásobku částky stanovené tímto zákonem.
 
Video z akce
 
Policisté radí, vždy si nechte vystavit účtenku o zakoupení stromku nebo jmelí, tím můžete předejít problémům a nezkazit si tak vánoční svátky a štědrý den.
 
Při kontrolách policisté nezapomněli ani na pátrání po osobách, věcech nebo zbraních. V průběhu noci byla také zkontrolována různá ubytovací místa, prodejny i herny v Karlových Varech. Během akce policisté zkontrolovali několik desítek osob a vozidel, dva řidiči pak neprošli provedenou dechovou zkouškou.
 
por. Ing. Pavel Valenta
19.12.2014
Odkazy do noveho okna

Kontrola

Kontrola 

Detailní náhled

Kontrola

Kontrola 

Detailní náhled

Kontrola

Kontrola 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem