Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hledaný jezdil bez řidičáku

LOUNY - Řízení bez oprávnění; Řídila opilá; Z lesa zmizelo dřevo...  

Řízení bez oprávnění

Dnes (středa), krátce po půlnoci, kontrolovali policisté v obci Letov řidiče osobního vozidla zn. Peugeot 405. Jak šetřením zjistili, mladý muž usedl za volant i přesto, že má uložen dvojnásobný zákaz řízení motorových vozidel. Nejprve mu tento trest uložil Okresní soud v Mostě v listopadu roku 2007 na dobu 24 měsíců a následně Okresní soud v Lounech v lednu roku 2008, rovněž na dva roky. Ve zkráceném přípravném řízení proto policisté 20letému mladíkovi z Mostu sdělili podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Dalším šetřením vyšlo najevo, že dotyčný prochází v celostátním pátrání. Se souhlasem státní zástupkyně byl proto mladík zadržen a umístěn do policejní cely. Následně bude předán chomutovským policistům, neboť je důvodně podezřelý z toho, že v jejich regionu páchal trestnou činnost.

Řídila opilá

V úterý, kolem druhé hodiny ráno, kontrolovali policisté na silnici z Dolánek do Kaštic osobní vůz zn. Škoda Felicia, který řídila 35letá žena z Podbořanska. Provedenou dechovou zkouškou bylo řidičce opakovaným měřením zjištěno přes dvě promile alkoholu. Vzhledem k podnapilému stavu si policisté předvolali ženu k výslechu až na 13. hodinu, kdy jí ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Z lesa zmizelo dřevo

V minulých dnech se neznámý poberta vydal do lesa ve Velké Černoci s nedobrým úmyslem. U lesní cesty poblíž pískovny totiž odcizil volně položenou dřevěnou kulatinu. Jednalo se o smrk, borovici a břízu o délce 2 metry a průměru od 7 do 30 cm. Způsobenou škodu vyčílila poškozená společnost na 13 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Ukradl sudy s pivem i limonádou  

Z pondělí na úterý se do podzemního sklípku jednoho stánku s občerstvením v Lounech vloupal neznámý pachatel. Přisvojil si čtyři plechové sudy s pivem a jeden s limonádou, vše v hodnotě 15 180 Kč. Po pachateli teď pátrají policisté a pokud jej dopadnou, hrozí mu stíhání pro trestný čin krádeže.

 

 

vytisknout  e-mailem