Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Hledání zdroje otravy pokračuje

HODONÍNSKO: Policisté prověřují několik možných variant kde se metylalkohol vzal. 

Policisté na Hodonínsku i nadále intenzivně šetří za jakých okolností došlo k otravě 29-letého muže z Veselí nad Moravou, který po požití metylalkoholu skončil v kritickém stavu v kyjovské nemocnici. K otravě samotné došlo v přesně nezjištěnou dobu během uplynulého víkendu.

Již běhěm soboty a neděle provedli policisté několik dílčích šetření a výslechů možných svědků. Dále proběhla kontrola namátkově vybraných restauračních provozoven, zda tam nejsou k dispozici nekolkované či závadové alkoholické nápoje.  Žádná z těchto verzí nepřinesla požadovaný výsledek a policistům se doposud nepodařilo zjistit, odkud zmiňovaný alkoholický nápoj pocházel a kde došlo k jeho konzumaci. Proto byly vypracovány další vyšetřovací verze, z nichž některé mohou sahat i za hranice našeho regionu. Policisté také vstoupili do jednání s představiteli státní správy a místní samosprávy a společně přijímají opatření, která mají eliminovat možné další případy otravy. 

Zároveň s hledáním zdroje otravy policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezřejí z trestného činu Těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

nprap. Bc. Petr Zámečník, 10. 9. 2012

vytisknout  e-mailem