Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledáme zloděje. Neznáte ho?

Některé zboží ukradl, jiné poškodil, na útěku zranil člena ochranky. 

Kolegové z místního oddělení Horní Počernice pátrají od pátku 24. února po totožnosti neznámého muže. Ten je podezřelý z trestného činu krádež, kterého se dopustil  v jednom z obchodních domů v Horních Počernicích v Praze 9.

Na záběrech z kamery v obchodě je vidět, jak muž ze zboží sundává ochranný prvek a  následně si ho strká do kapsy. Z jiného se snaží „trn“ za pomoci kleští odstranit.

Jeho nestandartního chování si všimli členové ochranky a podezřelého v obchodě sledovali. Poté co prošel prostorem pokladny, aniž by zaplatil za celý vybraný sortiment, se ho rozhodli zadržet. Podezřelý však jednoho z členů ochranky udeřil pěstí do obličeje a s kradenými věcmi utekl z obchodu pryč.

Svým jednáním tak způsobil škodu přesahující tisíc korun.

Hledaný muž je ve věku od 40 do 50 let, silnější postavy, vysoký 180 cm a měl jemné strniště na tváři. V době krádeže byl oblečen do krátké hnědé kožené bundy a modrých kalhot, na nohou měl modré tenisky. Mluvil s ruským přízvukem.

Policisté do současné doby  vyčerpali všechny dostupné prostředky k jeho ztotožnění, bohužel bez kladného výsledku. Proto se touto cestou obrací na širokou veřejnost s žádostí o pomoc a spolupráci. Jestliže muže na záběrech poznáváte, kontaktujte bezplatnou tísňovou linku 158.

Pokud bude vypátrán, hrozí mu v případě odsouzení za trestný čin krádež, až dvouletý pobyt za mřížemi.

pprap. Mgr. Jan Rybanský – 10. března 2017

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem