Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Hledáme výtržníka, který obtěžuje mladé ženy

VSETÍNSKO: Ženy vyzýváme k obezřetnosti.  

Policisté pátrají po muži, který obtěžoval a osahával ve Vsetíně dvě mladé ženy. Upozorňujeme veřejnost, především mladé ženy, na tohoto muže a zároveň je vyzýváme, aby, pokud je to možné, se ve večerních hodinách nepohybovaly po ulicích samy, sledovaly okolí a v případě, že by se cítily někým pronásledovány nebo ohroženy, tak neprodleně kontaktovaly linku 158 nebo 156.    
 
Na policii ve Vsetíně se koncem minulého týdne obrátily dvě mladé ženy ve věku 24 let, druhou je teprve 15 letá dívka, které ve čtvrtek ve večerních hodinách obtěžoval a osahával neznámý muž. Čtyřiadvacetiletá žena nám uvedla, že když procházela minulý čtvrtek kolem půl sedmé večer sídlištěm Sychrov, tak k ní znenadání přistoupil muž, který ji zezadu chytl jednou rukou přes hrudník a druhou se jí snažil strčit pod kabát a osahávat ji na intimních místech. Polekaná žena vykřikla a snažila se z jeho sevření vysmeknout, což se jí po chvíli podařilo. Nato muž z místa utekl.
 
Patnáctiletou slečnu výtržník obtěžoval rovněž ve čtvrtek, ale o něco později, přesně pak v osm hodin večer ve vsetínské části Luh, konkrétně na autobusové zastávce v Luhu II. Neznámý muž dívku chytl za bundu pod krkem, kterou jí mírně rozepnul. Dívka zareagovala tak, že muže praštila po ruce a pak ho silně kopla do nohy a z místa utekla. Překvapený zvrhlík za ní neutíkal, „pouze“ na ni zařval, že si ji najde.
 
Ani jedna z mladých žena nebyla při obtěžování muže naštěstí nijak zraněna, obě však utrpěly psychický šok. Oba skutky se odehrály ve tmě a trvaly velmi krátce, takže ženy výtržníka viděly pouze několik vteřin.  
Vsetínští policisté společně s kriminalisty věnují těmto případům velkou pozornost. Po muži už od minulého čtvrtka usilovně pátrají, zjišťují a vyhodnocují informace, které během vyšetřování získávají. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, za který zákon ukládá až dvouletý trest odnětí svobody.  
 
4. prosince 2014, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem