Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledáme „umělce“

Na paškál si mladíci vzali majetek státní instituce. Teď jim hrozí až jeden rok vězení. 

Trojice mladíků chtěla dát průchod svému „uměleckému“ talentu, k čemu si vybrali železniční most poblíž ulice Dolňanská. Na jeho konstrukci pak spreji ztvárnili své umělecké představy. To jim ale bylo zřejmě málo a tak posprejovali i protihlukovou stěnu u nedaleké dálnice. Tímto jednáním způsobili škodu téměř dvacet tisíc korun, ke škodě Správy železniční dopravní cesty.

Na základě přijetého oznámení vyrazily na místo policejní hlídky, kterým se dva z těchto mladíků podařilo zadržet. Ti jsou nyní stíháni pro trestný či poškození cizí věci  - sprejerství, za což jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Dokázat těmto umělcům jejich protiprávní jednání nebylo v tomto případě nic těžkého. U mladíků totiž policisté zajistili kameru, na které bylo shora popsané jednání zachyceno od A do Z a navíc v HD kvalitě.

Na těchto záběrech je zachycen i mladík, kterému se podařilo před policisty utéct. Jeho souputníci ho navíc při výsleších „nepráskli“, a tak policisté neznají jeho totožnost.

Na základě této skutečnosti se tedy obracíme s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud kdokoli mladíka na záběrech poznáváte, znáte jeho identitu, místo pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 13. 3. 2017

vytisknout  e-mailem