Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Hledáme účastníka lyžařské nehody

VELKÝ JAVOR – Lyžař po střetu s malým chlapcem z místa odjel. 

Kolegové z Německa žádají o spolupráci při pátrání po přibližně 40letém lyžaři, střední, silnější postavy, který měl na sobě v době incidentu světlemodrou lyžařskou bundu s bílým emblémem na přední straně. Tento neznámý muž, dne 1. ledna 2019, na sjezdovce Velký Javor krátce po poledni pravděpodobně neúmyslně při zatáčení uhodil lyžařskou holí nezletilého chlapce, kterému způsobil zranění v oblasti obličeje. Po incidentu lyžař následně z místa odjel. Policisté nyní intenzivně pátrají po neznámém lyžaři

V souvislosti s tímto případem žádáme veškeré svědky události, aby nám pomohli s vypátráním lyžaře, který se o chlapcův zdravotní stav po srážce nijak nezajímal. Veškeré informace, které povedou ke zjištění jeho totožnosti, volejte na Policejní inspekci ve Zwieselu tel.: 0049/992284060, bezplatnou tísňovou linku Policie 158 nebo je sdělte na kterémkoliv oddělení Policie České republiky.

Policie České republiky tímto žádá všechny milovníky zimních sportů, aby dodržovali pravidla bezpečného chování. Na sjezdovkách i lyžařských tratích myslete na to, že se váš zážitek může během několika okamžiků změnit v tragédii. Každý lyžař by měl brát ohled na nezkušené kolegy, kteří si nejsou jistí svým sjezdovým umění, zvláště pak na děti, které nemají s jízdou na sjezdovkách mnohdy žádné zkušenosti.

pprap. Iveta Kořínková
vrchní asistent

vytisknout  e-mailem