Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Hledáme svědky z autobusu MHD

LIBEREC - Dne 22. června 2016 se ve večerních hodinách při jízdě autobusem MHD linky č. 13 ve směru z Doubí do centra města zranilo při prudkém brzdění malé dítě. 

Dne 22. června 2016 krátce před osmou hodinou večer se při jízdě autobusem MHD zranilo malé dítě. Nehoda se stala v ulici Česká. Řidič autobusu MHD značky Irisbus linky č. 13 jel ve směru od ulice Hodkovická, tedy od zastávky MHD Doubí - sídliště do centra města. Za zatím nezjištěných okolností měl řidič během jízdy s autobusem prudce přibrzdit, přičemž došlo k převrácení kočárku s malým dítětem. Po převrácení matka kočárek znovu postavila, kdy se však situace záhy opakovala. Autobus prudce přibrzdil a opět došlo k pádu kočárku na podlahu autobusu. Při pádu utrpělo dítě v kočárku naštěstí pouze lehké zranění, se kterým jej následně ze zastváky "Janův Most" v ulici Kateřinská převezlo na ošetření do Krajské nemocnice Liberec vozidlo Zdravotnické záchranné služby. 

Policisté šetřením zjistili, že v době nehody mělo být vozidlo MHD z poloviny obsazené cestujícími. Tímto se obracíme na případné svědky události, aby se přihlásili policistům prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158 nebo přímo na Dopravní inspektorát policie Liberec tel.číslech: 974 466 578 nebo  974 466 251. Jakékoliv informace k této nehodě mohou policistům přispět k objektivnímu posouzení situace, která se v aubotuse během jízdy odehrála.


12.9.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem