Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Hledáme svědky vážné dopravní nehody autobusu s chodkyní

KLADENSKO – Řidič autobusu měl pozitivní test na drogy, případem se zabývají kriminalisté. 

Poslední listopadový den, krátce po 14. hodině, vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému, včetně vrtulníku, ke střetu autobusu s chodkyní, k němuž došlo v ulici Čsl. armády v Kladně.

Podle dosavadního šetření došlo k dopravní nehodě tak, že 36letý řidič autobusu jel od ulice Jana Palacha směrem k ulici Pod Zámkem, kde při odbočování vpravo pravděpodobně přehlédl 78letou ženu, která přecházela komunikaci po vyznačeném přechodu pro chodce.

Při střetu seniorka utrpěla těžké zranění, s nímž byla vrtulníkem transportována do jedné z pražských nemocnic. Dechovou zkoušku u ní nebylo možné provést vzhledem k jejímu zranění, proto byl vyžádán odběr krve v nemocnici. 

Řidič autobusu se na výzvu podrobil dechové zkoušce, která byla negativní. Posléze se podrobil testu na jiné návykové látky, přičemž ten vyšel s pozitivním výsledkem na látky amfetamin/metamfetamin. Vzhledem k pozitivnímu test na drogu se řidič podrobil i lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, za což řidiči v případě prokázání viny, obvinění a pravomocného odsouzení hrozí trest odnětím svobody na šest měsíců až čtyři léta.

V souvislosti s touto událostí se obracíme s žádostí o pomoc na všechny možné svědky, kteří průběh dopravní nehody viděli nebo mají jakékoliv poznatky, aby kontaktovali policisty na lince tísňového volání 158.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
1. prosince 2023

vytisknout  e-mailem