Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Hledáme svědky události, při které byl vážně zraněn řidič pohybující se na silnici

PRAHA VENKOV - JIH - Ke střetu osoby s autobusem došlo 23.2. v 1:25 hod. v Senohrabech. 

K vážné dopravní nehodě, při které byl autobusem sražen 23letý muž, vyjížděli dnes v noci 23. února, do obce Senohraby policisté z Prahy venkov- JIH a další složky IZS.

V době 01:25 hodin projížděli svědci obcí Senohraby po silnici I/3 nedaleko u hotelu Sen, kdy si všimli proti nim jedoucího vozidla BMW X1 modré barvy bez řidiče. Po chvíli jízdy sjelo BMW do příkopu a svědci začali okamžitě zjišťovat situaci na místě. Ve vozidle se skutečně nikdo nenacházel. Záhy poté uslyšeli náraz.

Ve vozovce se pohyboval 23letý majitel vozidla BMW, kterého srazil autobus. Řidič autobusu již nedokázal střetu zabránit. Zraněný muž byl s vážnými zraněními letecky transportován do pražské nemocnice.

Policisté nyní hledají svědky, kteří by pomohli objasnit situaci na místě a děj, který nehodě předcházel. 

Vozidlo BMW mělo odřený pravý bok, jeho poškození ale nesouviselo s havárií do příkopu.

Celé události tedy mohl předcházet například střet s jiným vozidlem, vyhýbání se zvěři, mikro spánek, zdravotní indispozice či například střet se svodidly. To nyní bude předmětem šetření policistů z Prahy venkov - JIH, stejně tak budou policisté zjišťovat, zda řidič neusedl za volant pod vlivem alkoholu.
Z důvodu zatím nejasného scénáře události, která střetu autobusu s mužem předcházela, by policisté potřebovali vyslechnout případné svědky, kteří viděli k čemu na místě před srážkou došlo. Dále budou policisté zjišťovat, proč se vozidlo rozjelo bez řidiče a proč se muž na vozovce pohyboval.

Pokud jste daným úsekem silnice I/3 u nájezdu od obce Senohraby (v těsné blízkosti hotelu Sen, GPS souřadnice -1066825/-724888) projížděli dnes po 1. hodině ranní a všimli jste si vozidla BMW nebo jeho řidiče ve vozovce, ozvěte se nám prosím na linku 158 nebo přímo policistům z Prahy venkov - JIH na tel. číslo 735 785 505. Za jakékoliv důležité informace a poznatky děkujeme.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
​23. února 2023

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem