Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Hledáme svědky poškození plošiny pro vozíčkáře

ZLÍNSKO: Pachateli hrozí až jeden rok vězení.  

Policisté se zabývají zvláštním případem poškození plošiny pro vozíčkáře umístěné v nákupním středisku Zlaté Jablko, v prostředí multikina. Vandal se dopustil trestného činu poškození cizí věci a způsobil škodu ve výši téměř sedm a půl tisíce korun. V případě jeho vypátrání a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Pracovník multikina zjistil, že plošina nefunguje, 19. prosince loňského roku, přičemž den předtím byla v pořádku. Při bližším zkoumání zjistil, že jsou poškozeny hřídele motoru sklápění podlahy a můstek, který zabraňuje vozíčku, aby s plošiny sjel. Servisní technik při opravě mechanismu konstatoval, že k poškození došlo násilím, nikoli neodbornou manipulací.

Policisté žádají o pomoc případné svědky, kteří byli 18. či 19. 12. 2016 přítomni v multikině Golden Apple Cinema v kinosále číslo 1 a všimli si někoho, kdo manipuluje s plošinou pro vozíčkáře, aby se ozvali na linku 158 nebo se dostavili přímo na obvodní oddělení policie České republiky ve Zlíně, třída T. Bati 44.

 

13. ledna 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem