Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Hledáme svědky nehody nákladního a osobního vozidla v Mirošovicích

PRAHA VENKOV- JIH - Řidič osobního vozidla nehodu bohužel nepřežil. 

Všechny složky Integrovaného záchranného systému vyjížděly dnes 26. ledna 2024, krátce po půl 7 hodině ranní, do obce Mirošovice, kde na silnici I/3 došlo k vážné dopravní nehodě nákladního vozidla s vozidlem osobním.

Celá událost se odehrála v 6:30 hodin na silnici I/3 v km 0,28 u sjezdu z dálnice D1 na Benešov. Řidič nákladního vozidla řídil vozidlo ve směru jízdy od Benešova, po projetí zatáčky z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměrné části vozovky, kde prorazil středová vozidla a následně se čelně srazil s protijedoucím vozidlem Volkswagen Touran, které řídil 47letý muž. Následně nákladní vozidlo ještě narazilo do mostní konstrukce.

Řidič nákladního vozidla vyváznul z dopravní nehody bez zranění a dechová zkouška na přítomnost alkoholu vyloučila jeho požití před jízdou. Druhý řidič, tedy řidič osobního vozidla, utrpěl vážná zranění, se kterými byl letecky transportován do pražské nemocnice. Následně bohužel ale v nemocnici zraněním podlehl.

U tragické nehody zastavilo hned několik řidičů, kteří poskytovali pomoc zraněnému a zavolali na tísňovou linku. Policisté by je potřebovali vyslechnout a zjistit od nich důležité informace o průběhu nehody. Žádáme tyto svědky, aby se dopravním policistům ozvali na telefonní číslo 737 785 505 nebo na linku 158. Stejně tak žádáme i další svědky nehody, aby se policistům ozvali na jedno z uvedených čísel a případně jim poskytli i kamerové záznamy, pokud ve svých vozidlech mají palubní kamery, které mohly nehodu zaznamenat.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
26. ledna 2024

Odkazy do noveho okna

dopravní nehoda Mirošovice

dopravní nehoda Mirošovice 

Detailní náhled

dopravní nehoda Mirošovice

dopravní nehoda Mirošovice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem