Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hledáme svědky nehod

DĚČÍN - Policisté potřebují mluvit se svědky nehod, uvítají i kamerové záznamy. 

Hledáme svědky nehod

     Žádáme občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo dne 30. října 2021 v 16:10 hodin v Děčíně na Tyršově mostě. Neznámý řidič na konci mostu začal odbočovat doprava na ulici Labské nábřeží směrem na Přípeř, při odbočovacím manévru narazil přední částí svého vozidla do mladistvého chodce, který přecházel ulici Labské nábřeží ve směru od řeky Labe na druhou stranu vozovky. Podle poškozeného se mohlo jednat o osobní vozidlo nezjištěné značky červené až vínové barvy, bylo menší než Škoda Octavia a trochu větší než Škoda Citigo, nejednalo se o provedení kombi. V zadní části vozidla byl výfuk, který přesahoval obrys vozidla a byl zbarvený do modra (tuning). V autě byl pouze řidič nezjištěného pohlaví s bílými vlasy v délce po krk. Řidič po střetu z místa odjel, aniž splnil zákonem danou povinnost při účasti na dopravní nehodě.

      Policisté žádají případné svědky, kteří by mohli poskytnout relevantní poznatky vedoucí k objasnění příčin a okolností nehody, případně mají k dispozici kamerové záznamy z místa pořízené v době nehody, aby se přihlásili na Dopravní inspektorát Děčín na tel. 974 432 571 nebo informace sdělili na linku 158.

     Hledáme také svědky dopravní nehody, ke které došlo 10. listopadu 2021 v době od 5:30 do 5:50 hodin v Děčíně IV na křižovatce ulic Poštovní a Hankova. Řidič dodávky zn. Ford Tranzit 350L, který jel po ulici Hankova, při odbočování vlevo nedal přednost protijedoucímu cyklistovi, v důsledku čehož došlo ke střetu s jízdním kolem, cyklista utrpěl těžká zranění a byl převezen do nemocnice.

     V tomto případě řidič na místě setrval, nicméně policisté v zájmu řádného objasnění nehody hledají svědky události (chodce, lidi, kteří čekali na nedaleké autobusové zastávce), případně řidiče, kteří v době nehody místem projížděli a mají střet zaznamenaný na palubní kameře, aby se přihlásili na Dopravní inspektorát Děčín na tel. 974 432 571 nebo informace sdělili na linku 158.

15. listopadu 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem