Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hledáme svědky nehod

TEPLICKO - Řidiči ujeli od dopravních nehod a další zprávy. 

Hledáme svědky nehod

     Žádáme občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které mělo dojít v době od 8:00 do 9:10 hodin dne 21. dubna 2020 v Bílině, ul. M. Švabinského před č. p. 658. Nezjištěný řidič měl poškodit levé zpětné zrcátko vozidla zn. Ford zaparkovaného při pravém okraji komunikace a z místa odjet, aniž by učinil patřičná opatření, jež jsou ze zákona uložena.

     Od nehody ujel i řidič, který měl v době od 22:00 hodin dne 4. května do 8:00 hodin dne 5. května 2020 v Duchcově, ulice Teplická před č. p. 682/58 poškodit při pravém okraji komunikace zaparkované vozidlo Audi Q5.

     Hledáme také svědky dopravní nehody, ke které mělo dojít dne 5. května 2020 v 6:55 hod v Teplicích, ulice Březová v úrovni č. p. 3040. Neznámý řidič měl při jízdě ve směru od ulice Novoveská najet vlevo do protisměru, kde projížděl oznamovatel v osobním vozidle VW Passat. Aby zabránil čelnímu střetu s neustanoveným autem, strhl řízení vlevo, následkem manévru mělo dojít k nárazu pravé přední části jeho vozidla s přední částí druhého auta, neznámý řidič měl z místa nehody ujet. 

     Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

Řídil pod vlivem alkoholu

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 45letý muž, kterého po půlnoci zastavili policisté z oddělení hlídkové služby. Sedl si za volant, i když před jízdou požil alkohol, policisté mu v dechu naměřili přes 2,1 promile. Noc strávil v policejní cele, v případě odsouzení by mohl jít v krajním případě až na rok do vězení.

Neoprávněně pobírala dávky

     Z přečinu podvodu byla obviněna 33letá žena, která se na úkor státu obohatila o více jak 17 tisíc korun. Podezřelá při uplatnění žádosti o dávky státní sociální podpory v zákonné lhůtě příslušnému úřadu neoznámila, že nemá v řádné péči své nezletilé děti, čímž zavinila, že jí byl neoprávněně přiznán a vyplácen přídavek na dítě a rodičovský příspěvek, na který neměla nárok. Pokud případ skončí u soudu, hrozí ženě v krajním případě až dvouleté vězení.

Vykradená auta

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Bílině vloupal do několika aut. Během jedné noci byla vykradena hned tři vozidla, poškození přišli o auto kameru a auto rádio, celková škoda na odcizených věcech a poškození aut byla vyčíslena na osm tisíc korun.  Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro zločin krádeže, za který hrozí zloději v případě dopadení s ohledem na trvající nouzový stav až osm let za mřížemi.

6. května 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem