Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hledáme svědky nehod

TEPLICKO - Další případy, kdy viníci ujeli z místa nehody; Opět podvody s dávkami... 

Hledáme svědky nehod

     Žádáme občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které mělo dojít v době od 10:00 do 14:00 hodin dne 6. listopadu 2019 v Teplicích, ul. Smetanova u č. p. 2. Dosud nezjištěný řidič při jízdě poškodil levou zadní stranu třídveřového vozidla zn. Volkswagen zaparkovaného při pravém okraji komunikace a z místa odjel, čímž nesplnil svou zákonem danou povinnost.

     Pátráme také po pachatelích dvou nehod, ke kterým došlo na konci října. Dne 25. 10. 2019 kolem 21:00 hodin měl neznámý řidič v Teplicích, ul. Bohosudovská v levotočivé zatáčce vyjet vpravo mimo vozovku, kde narazil do odstaveného vozidla Dacia Dokker a z místa odjet.

     Z místa činu měl ujet i neznámý řidič, který podle dne 29. října 2019 kolem 16:30 hodin v Krupce, ulice Revoluční na parkovišti u Penny marketu poškodil zaparkované vozidlo Škoda Rapid. Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

Další podvody s dávkami

     Z přečinu podvodu byla obviněna 46letá žena, která se na úkor státu obohatila o více jak dvanáct tisíc korun. Podezřelá při uplatnění žádosti o dávku státní sociální podpory v zákonné lhůtě příslušnému úřadu neoznámila ukončení nájemního vztahu v Teplicích, čímž zavinila, že jí byl neoprávněně přiznán a dva měsíce vyplácen příspěvek na bydlení, na který neměla nárok. Pokud případ skončí u soudu, hrozí ženě v krajním případě až dvouleté vězení.

     Z podvodu byla obviněna i 28letá žena, která při uplatnění žádosti o rodičovský příspěvek úřadu neoznámila ukončení osobní řádné péče o nezletilé dítě, které bylo na měsíc umístěno do zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc. Tím zavinila, že jí byla neoprávněně přiznána a vyplacena dávka státní sociální podpory ve výši téměř osm tisíc korun, i jí hrozí v případě odsouzení až dvouletý trest odnětí svobody.

Lhal a nesplácel

     Až dva roky by mohl strávit za mřížemi 31letý muž, který byl obviněn z úvěrového podvodu. Je podezřelý, že prostřednictvím obchodního zástupce uzavřel s poškozenou společností smlouvu o spotřebitelském úvěru ve výši 12 tisíc korun. Při sjednávání smlouvy ale uvedl nepravdivé údaje týkající se jeho zaměstnání a zároveň zamlčel, že je proti němu vedeno několik exekucí. Smluvně stanovené splátky navíc společnosti neuhradil, jeho trestní stíhání probíhá na svobodě.

8. listopadu 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem