Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledáme svědky napadení ženy

Pražští policisté hledají svědky případu, ve kterém muž napadl ženu přímo na ulici pěstmi a přes její odpor ji usadil do tmavého vozu označeného TAXI. 

Policisté z místního oddělení Vinohrady pracují na objasnění případu výtržnictví a omezování osobní svobody, který se stal v neděli  3. ledna 2021 v Záhřebské ulici v Praze 2. Kolem šestnácté hodiny tam před zraky několika svědků napadl útočník pěstmi do obličeje mladou ženu, až pod tvrdými údery spadla na zem. Poté ji pomohl na nohy a i přesto, že se aktivně bránila, ji usadil na zadní sedadla tmavého vozu s označením TAXI. V úderech do bolestivých míst pak i nadále pokračoval a nepřestal, dokud mu nevyzradila potřebné informace. Následně muž z vozidla vystoupil, došel pro dvě nezletilé děti, které poté usadil vedle poškozené a společně pak odjeli na určené místo. Tam však už nedorazili. Svědci incidentu celou událost i směr odjezdu oznámili na linku 158. Policisté během několika okamžiků vůz zastavili i s celou posádkou v Italské ulici.

Ačkoli byl již podezřelý zadržen a několik svědků vyslechnuto, i tak se obracíme na další osoby - svědky, především dvě ženy, které se popsané události přímo zúčastnily. Jejich svědectví by mohla výraznou měrou přispět k objasnění celého incidentu a řádnému ukončení případu. Kolegové přivítají i další svědectví, případně záznamy z mobilních zařízení. Děkujeme.

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání výše zmíněných skutků, za což v případě odsouzení hrozí až dva roky odnětí svobody.

por. Mgr. Jan Rybanský - 13. leden 2021   

Odkazy do noveho okna

foto z místa události

foto z místa události 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem